• Klantbeoordelingen 8.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld

Autoverhuur Genève

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Genève voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
 • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 20% korting op een ruime selectie van leveranciers.
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Genève

EasyTerra Autohuur Genève is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Populaire verhuurlocaties

Onderstaande verhuurlocaties zijn de meest populaire om een auto te huren in Genève

Autohuur aanbiedingen in Genève

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Genève

Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
Cabrio
SUV
Elektrisch

Autoverhuurbedrijven in Genève

Hieronder staan de best beoordeelde autoverhuurbedrijven in Genève. Vergelijk met één zoekopdracht alle beoordelingen en prijzen van deze verhuurbedrijven.

 • Avis

  9.5 (6078)
  vanaf € 19 / dag
 • Dollar Rent a Car

  9.3 (4456)
  vanaf € 33 / dag
 • Enterprise

  9.1 (1983)
  vanaf € 37 / dag
 • Budget

  9.1 (9771)
  vanaf € 30 / dag
 • Thrifty

  8.9 (5588)
  vanaf € 30 / dag
 • Unirent Car Rental

  8.8 (312)
  vanaf € 32 / dag
 • Europcar

  8.6 (8274)
  vanaf € 24 / dag
 • Keddy By Europcar

  8.5 (3484)
  vanaf € 24 / dag
 • National Car Rental

  8.4 (407)
  vanaf € 38 / dag
 • Alamo

  8.1 (8848)
  vanaf € 36 / dag
 • Hertz

  7.9 (6996)
  vanaf € 33 / dag
 • Sixt

  7.2 (3436)
  vanaf € 34 / dag
 • RPS Luxe

  Geen beoordelingen
  Geen tarieven beschikbaar
 • Elite (Luxury)

  Geen beoordelingen
  Geen tarieven beschikbaar
 • Edel & Stark

  Geen beoordelingen
  Geen tarieven beschikbaar
 • Your Rent

  7.7 (49)
  Geen tarieven beschikbaar
 • AbsoluteCar

  Geen beoordelingen
  Geen tarieven beschikbaar
 • AVIS Car-Away

  Geen beoordelingen
  Geen tarieven beschikbaar
 • CITROEN

  Geen beoordelingen
  Geen tarieven beschikbaar

Recente reviews

Klanten beoordelen ons met een 8.5/10 uit 3651 beoordelingen

Wanneer een huurauto boeken in Genève?

Genève - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Genève) is november de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Genève - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Genève) is november de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming (Genève) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Genève - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Genève) is november de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Genève - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Genève) is november de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Genève - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Genève) is november de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Genève - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Genève) is november de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Genève - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Genève) is november de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Genève - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Genève) is november de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Genève - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Genève) is november de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Genève - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Genève) is november de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Genève - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Genève) is november de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Genève - Wanneer goedkoop een sportauto huren?

Op deze bestemming (Genève) is april de voordeligste maand om een sportauto te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een sportauto te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Genève - Wanneer goedkoop een cabrio huren?

Op deze bestemming (Genève) is oktober de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een cabrio te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Genève - Wanneer goedkoop een sedan huren?

Op deze bestemming (Genève) is oktober de voordeligste maand om een sedan te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een sedan te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuurders in en rond Genève

Als u op zoek bent naar een huurauto in Zwitserland, maar in een andere stad dan Genève, klik dan door naar de Autoverhuur Zwitserland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Zwitserland u een auto huren wilt.

Autoverhuur locaties in Genève

EasyTerra Autohuur Genève vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Rue de Lausanne 37
Rue de Lausanne 44
Rue des Pâquis 51

Informatie locatie voor Genève

Introductie

Na Zurich is Genève de grootste stad van Zwitserland. Genève is internationaal zeer bekend. Dit is niet verbazingwekkend gezien veel internationale organisaties, onderzoekscentra en bedrijven, waaronder met name banken zich er gevestigd hebben. Genève wordt niet alleen geassocieerd met de stad maar ook met het meer van Genève. Genève is een chique stad waar u heerlijk kunt dineren en de mooiste kleren, juwelen en horloges kunt kopen. Genève heeft een turbulente geschiedenis een onderdeel hiervan is dat het Calvinisme er is ontstaan. Ook vandaag de dag is Genève zeer liberaal.

Bevolking

Genève is op Zurich na de grootste stad van Zwitserland. Genève telt ongeveer 185.000 inwoners. Deze stad ligt in het Franstalige gedeelte van Zwitserland. Toch heeft slechts 75% van de inwoners Frans als moedertaal. Dit komt onder andere doordat Genève veel buitenlanders aantrekt, in 2001 had 43% van de populatie een buitenlandse afkomst. Dit komt voornamelijk doordat veel internationale bedrijven en organisaties in de stad zijn gevestigd.

Ligging

Genève ligt in het meest zuidwestelijke gedeelte van Zwitserland. Deze liberale stad ligt tevens aan het meest zuidelijke puntje van het meer van Genève. 10 Kilometer naar het zuiden en naar het oosten ligt Frankrijk. Ongeveer 5 kilometer naar het westen ligt ook Frankrijk. Sommige suburbs van Genève liggen zelfs in Frankrijk. De zeer bekende rivier de Rhône stroomt door de stad. De Rhône ontspringt in de Alpen “stroomt door” het meer van Genève, daarna door Genève zelf. Vervolgens meandert de rivier door Frankrijk, waarna hij mondt in de Golfe du Lion.

Economie

Genève haar economie is voor een groot deel afhankelijk van de internationale organisatie die er zijn gevestigd. Enkele voorbeelden van organisaties zijn: de Verenigde Naties, het Rode Kruis en de wereldgezondheidsorganisatie. Ook beïnvloeden de bedrijven de stad economisch gezien enorm. In het bijzonder het bankwezen is van groot belang. Veel wereldberoemde Zwitserse banken bevinden zich in Genève. Deze banken hebben zich gespecialiseerd op het gebied van “private banking”. Maar ook multinationals zoals Procter & Gamble en Serono, welke hun Europese hoofdkantoren in de stad hebben, zijn van belang voor de economie. Daarnaast huisvest Genève een aantal belangrijke onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Bijvoorbeeld het onderzoeksinstituut CERN, de Universite de Genève, het Institut Universitaire de Hautes Etudes Internationales en de Ecole de traduction et d’interpretation. Ook is Genève bekend en economisch afhankelijk van haar bekende en dure horlogemerken. Genève is slechts voor een klein deel afhankelijk van het toerisme.

Vliegvelden

Genève heeft een internationale luchthaven, Genève-Cointrin genaamd. Dit vliegveld ligt ongeveer 5 kilometer ten noordwesten van de stad. Het is één van de modernste vliegvelden in de wereld, net zoals veel andere dingen in Genève. Vluchten van en naar Zwitserse, Europese, Russische, Amerikaanse steden en steden in het Midden Oosten worden verwerkt op Genève haar internationale vliegveld.

Openbaar Vervoer

Mocht u enkele dagen geen beschikking hebben over een huurauto, dan kunt u de onderstaande tips gebruiken omtrent het openbaar vervoer.

Om van de luchthaven Genève-Cointrin naar het centrum te komen is de bus het goedkoopst en het gemakkelijkst om te nemen. Bus nummer 10 is de juiste. De rit naar het centrum duurt slechts 20 minuten. Er is ook een treinstation op het vliegveld, alle vertrekkende en aankomende treinen passeren Genève. Het is dus ook mogelijk om met de trein naar de stad te gaan. Gare de Cornavin is het belangrijkste trein station in Genève en ligt centraal in de stad. Dit station ontvangt ook de TGV treinen uit onder andere Parijs en Grenoble. Gare Routière is het belangrijkste busstation in de stad, vanuit hier kunt u naar vele Zwitserse en buitenlandse steden reizen. De meest romantische manier om Genève binnen te komen is per boot.

Het openbaar vervoer in Genève zelf bestaat uit trams, bussen en boten. Deze zijn allemaal snel, efficiënt, schoon, veilig, betaalbaar en ze brengen u “overal” naartoe. De gehele stad, inclusief het vliegveld valt onder transportzone nummer 10. Tickets zijn dus geldig voor alle openbaarvervoersvormen binnen deze zone. U moet uw kaartje alvorens het gebruik maken van het openbare voervoer kopen. U kunt dit doen met machines die op elke stop aanwezig zijn. U kunt een driestop ticket, een uurticket of een dagticket kopen. Bij transportkantoren op de stations kunt u ook andere voordeeltickets kopen. Alle bussen die binnen de stad rijden zijn gemarkeerd met een nummer. De bussen die naar Genève haar suburbs gaan, zowel in Frankrijk als in Zwitserland, zijn aangegeven met letters.

Verkeer- en Parkeersituatie

Genève is een rare stad om aan te lopen. Gezien er slechts één Zwitserse en verder allemaal Franse snelwegen de stad inlopen. Rijden in de stad zelf in hectisch, het is een drukke stad. Al is het met een beetje durf en ervaring prima te doen. Parkeren in het centrum is lastig. Op de straat parkeren is slechts voor een aantal uren of soms zelf maar één achtereenvolgend uur mogelijk. De volgende parkeergelegenheden zijn aan te raden: parkeergarage Place Cornavin en beneden de zuidzijde van Pont de Mont-Blanc. Bij beide parkeerplaatsen kunt u een plekje reserveren.

Hotels

Voor een stad met een jetset reputatie als Genève heeft de stad een goede selectie aan budget en mid range hotels. Daarnaast zijn er veel luxueuze hotels. Deze worden voornamelijk door zakenmensen, diplomaten enz. geboekt. Het is essentieel om ieder soort hotel (goedkoop en duur) van te voren te boeken. Dit is noodzakelijk omdat er maar een paar congressen hoeven te zijn om de hotelkamers schaars te maken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Genève raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

 • Valuta
  Swiss franc, Euro
 • Rijrichting
  Rechts
 • Max snelheid in de stad
  50 km/h
 • Max snelheid snelweg
  80 km/h
 • Taal
  Duits, Frans, Italiaans
 • Populaire autoklasse
  Economy

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste?

Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?

De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën.

Zijn er nog additionele kosten?

In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren.

Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto?

In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven.

Wat is het Worry-Free label?

Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger.

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd?

De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
 • Avis
 • Dollar Rent a Car
 • Enterprise
 • Budget
 • Thrifty
 • Unirent Car Rental
 • Europcar
 • Keddy By Europcar
 • National Car Rental
 • Alamo
 • Hertz
 • Sixt
 • RPS Luxe
 • Elite (Luxury)
 • Edel & Stark
 • Your Rent
 • AbsoluteCar
 • AVIS Car-Away
 • CITROEN
 1. Home
 2. Autohuur Zwitserland
 3. Autohuur Genève