Autoverhuur Macon

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Macon voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Macon

  1. Home
  2. Autohuur Verenigde Staten
  3. Autohuur Macon
EasyTerra Autohuur Macon is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Macon

Introductie

Macon is een stad in de Amerikaanse staat Georgia. Een van de attracties van de stad is het Harriet Tubman Museum, het grootste museum van Georgia gewijd aan de geschiedenis en kunst van Afrikaanse Amerikanen. Verder is er een park en museum gewijd aan de vroegere beschavingen in dit gebied. Minstens 12.000 jaar geleden was er al sprake van een Indiaanse nederzetting op de plaats waar nu Macon ligt.

Bevolking

De stad heeft bijna 100.000 inwoners.

Ligging

Macon presenteert zich graag als “The Heart of Georgia”. De stad ligt centraal in deze zuidelijke Amerikaanse staat, op de zogeheten Fall Line, waar de heuvels van het Piedmont plateau overgaan in het lager gelegen kustgebied. De Ocmulgee River loopt dwars door Macon.

Economie

Macon is een niet erg welvarende stad met weinig industriële activiteit. Een van de belangrijkste werkgevers is het Amerikaanse leger. Net ten zuiden van de stad ligt de grote luchtmachtbasis Robins Air Force Base. Verder is Macon een centrum van hoger onderwijs.

Vliegvelden

Middle Georgia Regional Airport ligt veertien kilometer ten zuiden van Macon. Het speelt slechts een bescheiden rol in de Amerikaanse commerciële luchtvaart. Het vliegveld is per huurauto gemakkelijk bereikbaar. Vanuit het centrum van de stad volgt u eerst Broadway, die overgaat in Houston Road. Vervolgens kiest u bij Oak Grove voor Hawkinsville Road. Die weg leidt naar de luchthaven. Overigens staat de route naar het vliegveld duidelijk aangegeven op verkeersborden.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar busvervoer in Macon. Overdag rijden de stadsbussen gemiddeld elk half uur. Speciaal voor toeristen rijden er trolleybussen langs de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van Macon. Er zijn drie verschillende trolleybussen (MITSI, Miss Molly en Sweet Melissa), maar ze volgen allemaal min of meer dezelfde route.

Verkeer- en Parkeersituatie

Een huurauto is een prima middel van vervoer om Macon en omgeving te verkennen. In het centrum van de stad kunt u uw huurauto het beste stallen in een van de parkeergarages. Verder is het verkeer tijdens spitstijden in Macon erg druk.

Hotels

Er is een ruim aanbod aan accommodaties in Macon. Goedkope motels zijn vooral geconcentreerd langs Arkwright Road en Eisenhower Parkway. Hotels in de luxere categorie vindt u voornamelijk in het centrum van de stad. Macon wordt niet overspoeld door toeristen. Et is daarom meestal niet nodig uw hotelkamer ruim van tevoren te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Macon raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Macon

EasyTerra Autohuur Macon vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Verenigde Staten, maar in een andere stad dan Macon, klik dan door naar de Autohuur Verenigde Staten pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Verenigde Staten u een auto huren wilt.