Autoverhuur Montevideo

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Montevideo voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Montevideo

  1. Home
  2. Autohuur Uruguay
  3. Montevideo
EasyTerra Autohuur Montevideo is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Montevideo

Autoverhuur Montevideo
Autoverhuur Montevideo

Introductie

Montevideo is de hoofdstad van Uruguay. De stad werd in 1726 door de Spanjaarden gesticht als verdediging tegen de Portugezen die aan de overkant van de Río de la Plata waren gestationeerd (in het huidige Brazilië). De stad heeft een fraai historisch centrum (Ciudad Vieja) en een prachtige boulevard (Rambla) langs de Río de la Plata.

Bevolking

De stad zelf heeft zo’n 1,3 miljoen inwoners, maar in het hele stedelijke gebied van de Uruguayaanse hoofdstad wonen twee miljoen mensen.

Ligging

Montevideo ligt aan de zuidkust van Uruguay, waar de Río de la Plata de Atlantische Oceaan ontmoet. De stad wordt omgeven door fraaie stranden. De stad heeft een vochtig, subtropisch klimaat met relatief koele winters en warme zomers.

Economie

De staat speelt een belangrijke rol in de economie. Veel bedrijven zijn in staatshanden. De haven van Montevideo speelt een belangrijke rol in de uitvoer van producten, waaronder (rund)vlees, wol, rijst en zuivelproducten. Montevideo is al heel lang een van de belangrijkste financiële centra van Zuid-Amerika.

Vliegvelden

Het internationale vliegveld van Montevideo ligt vijftien kilometer ten oosten van het stadscentrum. De officiële naam luidt Carrasco General Cesáreo L. Berisso International Airport. De luchthaven is goed bereikbaar met een huurauto. Vanuit het centrum van de stad volgt u de Avenida Italia die naar de luchthaven leidt. De route naar de luchthaven staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Montevideo heeft een uitgebreid netwerk van stadsbuslijnen. Vanaf het grote centrale busstation Tres Cruces vertrekken bovendien regionale bussen naar bestemmingen in de omgeving van de hoofdstad.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het is niet moeilijk met een huurauto uw weg te vinden in en om Montevideo. De wegen en de bewegwijzering zijn goed (al helpt het als u het Spaans enigszins beheert). In het centrum van de stad moet u betalen voor parkeren op straat. In straten zonder parkeermeters wordt u vaak benaderd door onofficiële ‘parkeerwachters’. Voor enkele pesos houden ze uw auto in de gaten.

Hou er verder rekening mee dat rijbanen vaak niet worden aangeduid door middel van strepen op de weg.

Hotels

Er is een ruim aanbod van accommodaties in Montevideo. Van eenvoudige pensions tot vijfsterrenhotels en alles wat daartussen ligt. Topklasse hotels vindt u vooral langs de oostelijke Rambla, middenklasse hotels zijn meer geconcentreerd rond de Plaza Constitución en Plaza Independencia. Bij de meeste hotels kunt u uw huurauto gratis parkeren. We raden u aan uw hotelkamer ruim van tevoren te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Montevideo raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Montevideo

EasyTerra Autohuur Montevideo vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Uruguay, maar in een andere stad dan Montevideo, klik dan door naar de Autohuur Uruguay pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Uruguay u een auto huren wilt.