Autoverhuur Bangkok

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Bangkok voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 20% korting op een ruime selectie van leveranciers. Deze promotie geldt t/m 6 juli - boek nu en bespaar!
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Bangkok

  1. Home
  2. Autohuur Thailand
  3. Autohuur Bangkok
EasyTerra Autohuur Bangkok is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.5 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 20
Gemiddelde beoordeling: 8.5 / 10
Aantal reviews in Bangkok: 20
Bart Stoffels Europcar Bangkok International Airport
“Prima huurauto, prima prijs”

“Goede bemiddelaar voor een huurauto. Eerlijke prijs! Wel dient de reservering tenminste 48 uur voor af gaand aan de huurperiode te worden gemaakt”

24-02-2018 23:02

Informatie locatie voor Bangkok

Autoverhuur Bangkok
Autoverhuur Bangkok

Introductie

De hoofdstad van Thailand is een moderne metropool die nog steeds verder uitdijt. Bangkok is een afkorting van Bang Makok, wat ‘Olijfdorp’ betekent. Oorspronkelijk lag de Thaise hoofdstad op de westelijke oever van de rivier Chao Phraya. De stad heette toen Thonburi. Omdat de Birmezen vanuit het westen aanvallen uitvoerden op Thailand werd de hoofdstad naar de overkant van de rivier verplaatst, naar een gebied met olijfbomen. Thonburi bestaat nog steeds en is nu een deel van de gemeente Krung Thep (Engelenstad) wat de officiële naam is van Bangkok.

Bevolking

Officieel heeft Bangkok bijna 7 miljoen inwoners, maar waarschijnlijk zijn het er meer want vele inwoners staan nergens geregistreerd. Samen met omliggende plaatsen wonen in het hele stedelijke gebied zo’n 12 miljoen mensen.

Ligging

Bangkok ligt centraal in Thailand. De vorm van het land wordt wel vergeleken met een olifantenkop, compleet met flaporen en slurf. Daarvan uitgaande ligt Bangkok min of meer waar de ‘mond van de olifant’ zit. De stad ligt aan de oostoever van de Chao Phraya, een rivier die 25 kilometer zuidelijker uitmondt in de Golf van Thailand. Aan de andere kant van de rivier ligt Thonburi.
Over de weg is het 690 kilometer naar Chiang Mai in Noord-Thailand, 275 kilometer naar Aranya Prathet (grens met Cambodja) en 1000 kilometer naar Hat Yai in Zuid-Thailand.

Economie

De stad is het economische centrum van het land. Bijna de helft van het Bruto Nationaal Product van Thailand wordt in en om Bangkok verdiend. Alle grote Thaise bedrijven, banken en financiële instellingen hebben hun hoofdkantoor in Bangkok. In en rond de stad zijn elektrotechnische en chemische bedrijven gevestigd. Verder levert de bouwsector (gebouwen, woningen en wegen) een belangrijke bijdrage. Veel internationale bedrijven hebben hun vertegenwoordiging voor heel Zuidoost-Azië vaak in deze stad. Daarnaast is Bangkok het bestuurlijk en administratief centrum van het land.
Hoewel veel Thai de laatste jaren hun inkomen hebben zien stijgen, zijn de tegenstellingen groot. Naast de paleizen, tempels en chique winkelcentra heeft Bangkok grote sloppenwijken, waar de bewoners iedere dag moeten sappelen voor een kommetje rijst.

Vliegvelden

Eind 2006 is het nieuwe internationale vliegveld van Bangkok geopend, Bangkok Suvarnabhumi Airport. Het ligt 30 kilometer ten oosten van het stadscentrum en is de opvolger van het oude Don Muang Airport dat te klein was geworden en bovendien ingeklemd lag in de noordelijke stadswijken. Bij de opening was het nieuwe vliegveld nog niet per trein bereikbaar, maar de bedoeling is dat die railverbinding er in 2007 komt. Er zijn wel buslijnen van het vliegveld naar het centrum van Bangkok. Ook zijn er snelbussen naar o.m. Pattaya en Nong Khai (grens met Laos).

Openbaar Vervoer

Om de verkeersproblemen in de stad tegen te gaan werd in 1997 de eerste lijn van de ‘Skytrain’ geopend. Er zijn nu twee lijnen die maar een beperkt deel van de stad bedienen, maar wel de wijken waar de meeste bezoekers naar toe gaan (de winkelcentra rond Siam Square, de toeristenwijk Sukhumvit en de uitgaanswijk Silom). In 2004 is er een metrolijn toegevoegd aan het openbaar vervoersysteem. De lijn loopt van het centrale Hualamphong treinstation naar het station Bang Sue en is op twee plaatsen verbonden met de Skytrain.

Voor korte ritjes zijn de ‘moto’s’ een uitkomst. U herkent ze aan felgekleurde hesjes, meestal hangend of half slapend op hun brommer. Ze staan op vaste punten in groepjes bij elkaar en brengen u voor weinig geld tot voor de deur van uw bestemming. Overigens kan het weleens een probleem zijn om duidelijk te maken waar u naar toe wilt.

Voor bestemmingen buiten Bangkok heeft u de keus uit trein of bus. De meeste interregionale treinen vertrekken van het station Hualamphong in centraal-Bangkok.
De belangrijkste busterminals zijn Northern, Eastern en Southern Bus Station. Van Northern Station vertrekken bussen naar het noorden en noordoosten van Thailand, van Eastern naar het oosten (ook plaatsen langs de kust) en van Southern naar het zuiden en naar het westen.

Verkeer- en Parkeersituatie

In Thailand rijdt men links, het stuur van uw huurauto zit dus aan de rechterkant. Oefen eerst voordat u zich in het drukke en soms chaotische verkeer van Bangkok begeeft. Het is overigens de vraag of u zich in Bangkok per auto wilt verplaatsen. De stad is berucht om de verkeersopstoppingen. Hoewel er de laatste jaren vele snelwegen zijn bijgebouwd (met zeer ingewikkelde fly-overknooppunten), wordt Bangkok nog dagelijks getroffen door verkeersinfarcten. Ook het vinden van een parkeerplaats in de stad is niet eenvoudig.

Heel anders is het als u met uw huurauto verder het land in wil. Daarvoor is de auto een zeer geschikt vervoermiddel. Thailand heeft uitstekende wegen en er wordt nog steeds gewerkt aan verdere verbetering. Als u de drukte in en om de hoofdstad achter u heeft gelaten is het niet moeilijk autorijden in Thailand. Let wel op de voorrangsregels: het grootste vervoermiddel gaat voor. Zo staat dat niet in de Thaise verkeerswet, maar het is wel de praktijk!

Hotels

Bangkok heeft een enorm aanbod aan overnachtingsmogelijkheden: goedkope (en soms niet al te schone) kamertjes in de backpackerswijk rond Khao San Road en in Chinatown, redelijke of goede hotels in Sukhumvit en rond Siam Square, super-de-luxe onderkomens aan de Chao Phraya, rond Silom Road en rond Siam Square. Dit is slechts een globale opsomming; hotels zijn verspreid over heel Bangkok. De stad trekt vele zakenmensen, politici, diplomaten en toeristen. Reserveren is daarom noodzakelijk. Het toeristische hoogseizoen loopt van oktober tot eind maart.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Bangkok raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Bangkok

EasyTerra Autohuur Bangkok vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Thailand, maar in een andere stad dan Bangkok, klik dan door naar de Autohuur Thailand pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Thailand u een auto huren wilt.