Autoverhuur La Gomera

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in La Gomera voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur La Gomera

  1. Home
  2. Autohuur Spanje
  3. Autohuur La Gomera
EasyTerra Autohuur La Gomera is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor La Gomera

Introductie

La Gomera is een van de Canarische Eilanden en net als die andere eilanden van vulkanische oorsprong. De hoogste bergtop van het eiland, Garajonay, is 1487 meter hoog. Het gebied eromheen is een nationaal park en wordt gekenmerkt door diepe ravijnen. Er zijn prachtige wandelroutes uitgezet, zowel voor minder getrainde wandelaars als voor de meer geoefende hikers.

Bevolking

Er leven zo’n 20.000 mensen op La Gomera. De bevolking van het eiland hebben een bijzondere manier van communiceren: fluiten. Deze fluittaal (Silbo Gomero) werd ontwikkeld om te kunnen ‘praten’ over grote afstand. Dankzij de diepe ravijnen op het eiland draagt het geluid ver. Toen de fluittaal aan het begin van deze eeuw dreigde uit te sterven, maakte de lokale overheid het tot een verplicht vak op school.

Ligging

La Gomera ligt in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko. Het is het op een na kleinste van de zeven Canarische Eilanden en ligt ten westen van Tenerife en ten zuidoosten van Las Palmas.

Economie

Toerisme is tegenwoordig de belangrijkste vorm van inkomsten voor La Gomera. Daarnaast is er enige landbouw (granen, erwten, bonen, linzen, aardappelen). Verder zijn er wijngaarden waar de lekkere lokale wijnen gemaakt worden. Ook zijn er bananenplantages.

Vliegvelden

La Gomera heeft een vliegveld (bij Playa Santiago), maar er zijn alleen lokale vluchten naar Tenerife en Gran Canaria. De meeste bezoekers vliegen naar Tenerife om vervolgens op de veerboot naar La Gomera te stappen.

Openbaar Vervoer

Vier tot vijf keer per dag (maar minder frequent op zondag) rijdt er een bus tussen de hoofdstad San Sebastian en de plaatsen Valle Gran Rey, Vallehermoso en Santiago. Deze bussen zijn erg populair, vooral op de route naar de bergen ’s ochtends en terug naar de toeristencentra laat in de middag.

Verkeer- en Parkeersituatie

Een huurauto is een ideaal middel van vervoer om de mooiste plekjes van La Gomera te bezoeken. Hou er wel rekening mee dat La Gomera een bergachtig eiland is en de wegen dus bochtig. Hemelsbreed is de afstand tussen de hoofdstad San Sebastian en Valle Gran Rey slechts 22 kilometer, maar over de weg is de afstand meer dan 45 kilometer. Bovendien bent u gedwongen om langzaam te rijden over de bochtige en soms smalle weg.

Hotels

De meeste hotels en pensions vindt u in Valle Gran Rey. Daar is ook een goed aanbod van bars en restaurants. Verder is er een goed aanbod van accommodaties in San Sebastian en bij de Playa Santiago. Voor echte rustzoekers zijn er eenvoudige onderkomens in de hoger gelegen dorpjes. Het is daar echter wel koeler dan aan de kust.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over La Gomera raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Alle steden in La Gomera

EasyTerra Autohuur La Gomera vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven in de volgende steden: