• Klantbeoordelingen 8.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld

Autoverhuur Wenen

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Wenen voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
 • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 20% korting op een ruime selectie van leveranciers.
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Wenen

EasyTerra Autohuur Wenen is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Populaire verhuurlocaties

Onderstaande verhuurlocaties zijn de meest populaire om een auto te huren in Wenen

Autohuur aanbiedingen in Wenen

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Wenen

Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
Cabrio
SUV
Elektrisch

Autoverhuurbedrijven in Wenen

Hieronder staan de best beoordeelde autoverhuurbedrijven in Wenen. Vergelijk met één zoekopdracht alle beoordelingen en prijzen van deze verhuurbedrijven.

 • Budget

  9.1 (9771)
  vanaf € 33 / dag
 • Avis

  8.8 (6078)
  vanaf € 35 / dag
 • Enterprise

  8.2 (1983)
  vanaf € 36 / dag
 • Keddy By Europcar

  8.1 (3484)
  Geen tarieven beschikbaar
 • wheego

  8 (39)
  vanaf € 21 / dag
 • Europcar

  7.7 (8274)
  vanaf € 33 / dag
 • Green Motion

  7.7 (1948)
  vanaf € 22 / dag
 • Sicily by Car

  7.7 (3258)
  vanaf € 29 / dag
 • Thrifty

  7.6 (5588)
  vanaf € 30 / dag
 • Megadrive

  7.6 (458)
  vanaf € 31 / dag
 • InterRent

  7.6 (5827)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Autounion Car Rental

  7.5 (145)
  vanaf € 19 / dag
 • GLOBAL Rent-a-Car

  7.4 (761)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Buchbinder

  7.4 (552)
  vanaf € 33 / dag
 • U-Save Auto Rental

  7.2 (260)
  vanaf € 35 / dag
 • Sixt

  7.1 (3436)
  vanaf € 30 / dag
 • Global Rent a Car

  7.1 (140)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Alamo

  7 (8848)
  vanaf € 34 / dag
 • Flizzr

  7 (309)
  vanaf € 29 / dag
 • Hertz

  6.7 (6996)
  vanaf € 34 / dag
 • SurPrice car rentals

  5.1 (522)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Active Car Rental

  8.2 (474)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Your Rent

  7.7 (49)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Nur Rent a car

  7.1 (19)
  Geen tarieven beschikbaar
 • National Car Rental

  8.5 (407)
  Geen tarieven beschikbaar

Recente reviews

Klanten beoordelen ons met een 8.5/10 uit 3651 beoordelingen

Wanneer een huurauto boeken in Wenen?

Wenen - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Wenen) is november de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Wenen - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Wenen) is november de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming (Wenen) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Wenen - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Wenen) is november de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Wenen - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Wenen) is november de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Wenen - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Wenen) is september de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Wenen - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Wenen) is februari de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Wenen - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Wenen) is september de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Wenen - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Wenen) is september de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Wenen - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Wenen) is november de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Wenen - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Wenen) is januari de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Wenen - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Wenen) is november de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Wenen - Wanneer goedkoop een cabrio huren?

Op deze bestemming (Wenen) is november de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een cabrio te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Wenen - Wanneer goedkoop een sedan huren?

Op deze bestemming (Wenen) is september de voordeligste maand om een sedan te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een sedan te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuurders in en rond Wenen

Als u op zoek bent naar een huurauto in Oostenrijk, maar in een andere stad dan Wenen, klik dan door naar de Autoverhuur Oostenrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Oostenrijk u een auto huren wilt.

Autoverhuur locaties in Wenen

EasyTerra Autohuur Wenen vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Schlachthausgasse 38
Schubertring 9
Simmeringer Hauptstraße 2

Informatie locatie voor Wenen

Introductie

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en een stad vol met historie en bezienswaardigheden: prachtige paleizen, interessante musea en schitterende parken. De stad heeft een wat bedaagd imago, maar de laatste jaren is het uitgaansleven van de stad zó veranderd dat dat beeld niet meer klopt.

Bevolking

Wenen is de grootste stad van Oostenrijk met een bevolking van 1,7 miljoen (2,3 miljoen inclusief de omliggende stedelijke gebieden). Overigens is dat inwoneraantal veel lager dan ten tijde van het keizerrijk Oostenrijk-Hongarije (einde 18e eeuw, begin 19e eeuw) toen Wenen de zesde stad ter wereld was.

Ligging

De hoofdstad van Oostenrijk ligt in het noordoosten van dat land, aan de rivier de Donau. Het oudste deel van de stad werd gebouwd op de zuidelijke oever, tegenwoordig bestrijkt Wenen beide oevers van de Donau. De stad ligt niet ver van de grenzen met Tsjechië (ten noorden), Slowakije (ten oosten) en Hongarije (ten zuidoosten).

Wenen heeft een landklimaat met vrij warme zomers en koude winters.

Economie

De Weense economie is zeer gevarieerd. Allereerst biedt de stad als regeringszetel veel werkgelegenheid in de publieke sector. Ook hebben vele internationale organisaties er hun hoofdkantoor, onder meer diverse afdelingen van de Verenigde Naties, het Internationaal Atoom Energie Agentschap (IAEA) en de Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC).

Er is voornamelijk lichte industrie: productie van levensmiddelen en elektronische apparatuur. Na de val van het communisme in Oost-Europa zagen veel internationale bedrijven Wenen als dé toegangspoort tot die nieuwe markten en hebben ze daar een kantoor geopend.
Verder zijn er veel hogere onderwijsinstellingen in de Oostenrijkse hoofdstad. Toerisme is ook belangrijk: de stad wordt jaarlijks door 2,5 miljoen mensen bezocht.

Vliegvelden

Het internationale vliegveld van Wenen ligt 18 kilometer ten zuidoosten van de stad bij het plaatsje Schwechat, waarnaar de luchthaven is vernoemd. De luchthaven wordt met de hoofdstad verbonden via de snelweg A4 en de Bundesstraße B9. Er zijn ook metro- en treinverbindingen tussen de luchthaven en het centrum van Wenen.

Budgetmaatschappijen maken vaak gebruik van het internationale vliegveld van Bratislava in Slowakije, slechts veertig kilometer ten oosten van de Oostenrijkse hoofdstad.

Openbaar Vervoer

Wenen heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, bestaande uit stadsspoorlijnen, een metro, trams en bussen. Het metronet is zeer efficiënt en bestaat uit vijf lijnen. Voor bezoekers is dit het ideale transportmiddel om de bezienswaardigheden van de stad te bezoeken. Het belangrijkste metrostation is Karlsplatz, in het hart van Wenen.

Kinderen tot 14 jaar reizen gratis met het openbaar vervoer op zondagen, tijdens schoolvakanties en op officiële feestdagen. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen altijd gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.

Een andere vorm van openbaar vervoer is de zogeheten City Bike. Overal in de stad vindt u elektronische fietsenstallingen, waar u een fiets kunt huren. U kunt betalen met een creditcard.

’s Nachts (tussen 00.30 en 05.00) heeft Wenen een uitgebreid netwerk van nachtbussen, er zijn maar liefst 21 nachtlijnen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Buiten het stadshart kunt u Wenen heel goed per auto verkennen, maar in het centrum is dat lastig. Niet alleen zijn de straten nauw, in veel straten geldt eenrichtingverkeer wat verwarrend kan zijn voor een bezoeker die de weg niet kent. Verder is het moeilijk in het centrum een parkeerplaats te vinden. In het centrum en de omliggende districten mag u vaak uitsluitend kort parkeren, met een ingevulde parkeervergunning achter de voorruit. Die vergunningen zijn te koop bij onder meer tabakszaken.

Aan de rand van de stad zijn vijf Park+Ride parkeerplaatsen. U kunt daar uw auto parkeren en met het openbaar vervoer naar het centrum rijden.

Hoe er rekening mee dat voetgangers bij een oversteekplaats zonder verkeerslichten altijd voorrang hebben. Met andere woorden: als u een voetganger ziet die bij een zebra van plan is over te steken, moet u stoppen. De inwoners van Wenen rekenen daar ook op.

Hotels

Er is een zeer ruim aanbod van hotels in Wenen, in alle prijsklassen. De prijzen zijn gemiddeld, zeker als u ruim van tevoren een kamer boekt. De meeste hotels liggen uiteraard in het centrum van de stad, dicht bij alle bezienswaardigheden. Overigens hoeft het door het uitstekende openbaar vervoernetwerk geen probleem te zijn een hotel te boeken buiten het centrum.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Wenen raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

 • Valuta
  Euro
 • Rijrichting
  Rechts
 • Max snelheid in de stad
  50 km/h
 • Max snelheid snelweg
  100 km/h
 • Taal
  Duits
 • Populaire autoklasse
  Economy

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste?

Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?

De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën.

Zijn er nog additionele kosten?

In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren.

Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto?

In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven.

Wat is het Worry-Free label?

Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger.

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd?

De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
 • Budget
 • Avis
 • Enterprise
 • Keddy By Europcar
 • wheego
 • Europcar
 • Green Motion
 • Sicily by Car
 • Thrifty
 • Megadrive
 • InterRent
 • Autounion Car Rental
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Buchbinder
 • U-Save Auto Rental
 • Sixt
 • Global Rent a Car
 • Alamo
 • Flizzr
 • Hertz
 • SurPrice car rentals
 • Active Car Rental
 • Your Rent
 • Nur Rent a car
 • National Car Rental
 1. Home
 2. Autohuur Oostenrijk
 3. Autohuur Wenen