Autoverhuur Oslo

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Oslo voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 20% korting op een ruime selectie van leveranciers. Deze promotie geldt t/m 2 juni - boek nu en bespaar!
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Oslo

  1. Home
  2. Autohuur Noorwegen
  3. Autohuur Oslo
EasyTerra Autohuur Oslo is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.3 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 149
Gemiddelde beoordeling: 8.3 / 10
Aantal reviews in Oslo: 149
Paul Boere Hertz Oslo Airport
“Geen problemen bij het ophalen of…”

“Geen problemen bij het ophalen of inleveren.”

17-09-2019 18:35
Pieter Rademaker Hertz Oslo Airport
“Goede ervaring met Easy Terra, we huurden een prima midden klasse auto welke we bij Hertz op het vliegveld hebben opgehaald en teruggebracht. Alles verliep vlekkeloos en de auto voldeed prima.”

“Goede ervaring met Easy Terra”

14-09-2019 08:19
Cynthia Budget Oslo Airport
“Al 2x een huurauto gehuurd via…”

“Al 2x een huurauto gehuurd via easyterra en steeds was alles in orde. Zeer goede prijs/kwaliteit!”

06-09-2019 16:58

Informatie locatie voor Oslo

Autoverhuur Oslo
Autoverhuur Oslo

Introductie

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en volgens het tijdschrift The Economist de duurste stad ter wereld (in 2006). In de 17e eeuw werd de stad volledig door brand verwoest en door koning Christian IV herbouwd. Het kreeg toen de naam Christiania (later Kristiania). De naam Oslo werd in 1924 in ere hersteld. Er zijn nog enkele houten gebouwen die de brand hebben overleefd, maar voor de rest heeft de stad een modern uiterlijk met brede straten.

Bevolking

De stad is hard gegroeid. Aan het begin van de 19e eeuw was het weinig meer dan een dorp, er woonden zo’n 10.000 mensen. Nu heeft Oslo meer dan een half miljoen inwoners. De groei gaat nog steeds door: jaarlijks komen er 15.000 nieuwe inwoners bij. Oslo is daarmee een van de snelst groeiende steden in Europa.

Ligging

Oslo ligt in het zuidoosten van Noorwegen, aan de Oslofjord. Die fjord is bijna honderd kilometer lang en de hoofdstad ligt aan het eind ervan. Oslo ligt in een gebied met groene heuvels en bergen. Het is minder dan honderd kilometer rijden naar de grens met Zweden.

Economie

De hoofdstad van Noorwegen is een van de welvarendste in Europa: het inkomen is er twee keer hoger dan het Europees gemiddelde. Dat is voor een groot deel te danken aan de enorme olie- en gasvoorraden van het land. De dienstensector is de belangrijkste in Oslo, maar ook de handel via de haven speelt een voorname rol.
Daarnaast zijn er vele onderwijs- en welzijnsinstellingen gevestigd.

Vliegvelden

Het vliegveld van Oslo heet Gardermoen en ligt 45 kilometer ten noordoosten van de stad. Het werd in 1998 geopend. Het is een van de meest punctuele luchthavens van Europa. Er is een rechtstreekse snelle treinverbinding met het vliegveld. Budgetmaatschappijen maken gebruik van het vliegveld Torp bij Sandefjord, 115 kilometer ten zuiden van Oslo.

Openbaar Vervoer

Oslo heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem met metro’s, trams, bussen en veerboten. Er zijn zes tramlijnen en vijf metrolijnen. De metro heet T-bane en verbindt vooral de westelijke en de oostelijke buitenwijken. U kunt met één kaartje van al deze vervoersmiddelen gebruik maken. Het kaartje is ook geldig in lokale treinen. Er zijn veerboten naar eilandjes in de Oslofjord en naar het schiereiland Bygdøy waar oude Vikingschepen zijn tentoongesteld.

Bij de stations van Oslo Bysykkel kunt u een fiets huren voor maximaal drie uur. U mag de fiets bij elk ander station weer inleveren.

Het treinverkeer in Noorwegen is uiterst punctueel. Van het Centraal Station (Sentralstasjon) vertrekken treinen naar Trondheim, Bergen en Stavanger. Internationale verbindingen zijn er met Stockholm en Göteborg in Zweden. Met de veerboot kunt u naar Hirtshals, Frederikshavn en Kopenhagen in Denemarken, Kiel in Duitsland en Helsingborg in Zweden.

Verkeer- en Parkeersituatie

Oslo ligt op een knooppunt van verkeerswegen. Zo komen de internationale snelwegen E6 (naar Malmö in Zweden) en E18 (naar Stockholm) in Oslo bij elkaar. Bij het naderen van de stad moet u een tol betalen van 20 Noorse kronen. Dankzij de brede straten is autorijden in Oslo gemakkelijk.

In het stadscentrum moet u betalen voor parkeren op straat (maandag-vrijdag van 08.00 – 17.00, zaterdag van 09.00 – 15.00). Ook buiten het centrum zijn enkele straten waar u alleen tegen betaling uw auto kunt parkeren. Verder zijn er vele parkeergarages en -terreinen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen gemeentelijke en private parkings. De gemeentelijke zijn herkenbaar aan een bord met een witte P op een blauwe ondergrond. Daar kunt u uw auto gratis parkeren met de zogeheten Oslo Pass, waarmee u ook gebruik kunt maken van het openbaar vervoer en toegang hebt tot musea.

Hotels

Het is niet altijd even gemakkelijk een hotelkamer te vinden in Oslo. Boek uw hotelkamer van tevoren, zeker gedurende de zomermaanden en tijdens grote evenementen (bijvoorbeeld de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede). Luxe hotels vindt u in het stadscentrum, budget-accommodaties liggen meest aan de rand van de stad.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Oslo raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Oslo

EasyTerra Autohuur Oslo vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Treinstations

Als u op zoek bent naar een huurauto in Noorwegen, maar in een andere stad dan Oslo, klik dan door naar de Autohuur Noorwegen pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Noorwegen u een auto huren wilt.