Autoverhuur Triëst

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Triëst voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Triëst

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Autohuur Triëst
EasyTerra Autohuur Triëst is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Triëst

Autoverhuur Triëst
Autoverhuur Triëst

Introductie

Triëst is de hoofdstad van Friuli-Venezia Giulia, een autonome Italiaanse regio. De stad heeft diverse invloeden ondergaan door zijn ligging op een kruispunt van culturen: de Germaanse cultuur naar het noorden, de Slavische cultuur naar het oosten en de Latijnse cultuur naar het zuiden.

Bevolking

De stad heeft ruim 200.000 inwoners.

Ligging

Triëst ligt in het noordoosten van Italië en is bijna omringd door buurland Slovenië. Er is slechts een smalle landverbinding met de rest van Italië. De stad ligt aan de Golf van Triëst die is verbonden met de Golf van Venetië.

Economie

De locale economie leunt voornamelijk op de handel via de haven. De strategische positie ten opzichte van de markten in Oost-Europa maakt dat goederen naar en van de landen daar via de haven van Triëst lopen. Het is onder meer een belangrijke doorvoerhaven voor olie.

Verder is het een belangrijke aanlegplaats voor cruiseschepen en vertrekken er veerboten naar Kroatië en Turkije.

Vliegvelden

De luchthaven van Triëst, Friuli Venezia Giulia Airport, ligt 33 kilometer ten noordwesten van Triëst, vlak langs de snelweg A4 (van Triëst naar Venetië).

Openbaar Vervoer

Triëst heeft een goed netwerk van openbaar vervoer dat bestaat uit zo’n zestig buslijnen. De bussen rijden op tijd, maar de frequentie kan erg variëren. Op de drukste lijnen rijdt iedere tien minuten een bus, op andere lijnen kan dat slechts een keer in het half uur zijn. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij krantenkiosken. Verder is er een veerbootverbinding met Muggia en rijdt er een tram van het stadscentrum naar Villa Opicina, die daarbij een hoogteverschil van meer dan 300 meter overbrugt.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het verkeer in Triëst kan druk en chaotisch zijn. Wilt u de stad rustig bekijken, parkeer dan uw auto bij het havenfront en ga te voet verder. In het hele centrum van de stad kunt u alleen betaald parkeren. Vaak is er een parkeerwachter in de buurt die u kan vertellen waar en hoe u kunt betalen.

Hotels

Triëst heeft een goed aanbod van hotels en andere accommodaties. Zonder twijfel het chicste onderkomen is het Grand Hotel Duchi d’Aosta aan het centrale plein van Triëst. Maar er zijn genoeg voordeliger mogelijkheden in de stad. Over het algemeen is het niet nodig een kamer ruim van tevoren te reserveren, tenzij u uw zinnen heeft gezet op een bepaald hotel of uitzicht op zee op prijs stelt.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Triëst raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Triëst

EasyTerra Autohuur Triëst vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Triëst, klik dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.