Autoverhuur Lecce

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Lecce voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Lecce

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Autohuur Lecce
EasyTerra Autohuur Lecce is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 9.4 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 2
Gemiddelde beoordeling: 9.4 / 10
Aantal reviews in Lecce: 2
Frans Avis Viale Giuseppe Grassi, 158
“Alles keurig netjes geregeld”

“Alles keurig netjes geregeld. Geen gezeur bij ophalen over verzekeringen e.d. . Via AVIS alles dik in orde”

19-11-2018 10:12

Informatie locatie voor Lecce

Introductie

De Italiaanse stad Lecce wordt ook wel ‘het Florence van het zuiden’ genoemd, omdat er in de stad veel architectuurmonumenten in barokstijl staan. De stad werd meer dan tweeduizend jaar geleden gesticht door de Grieken.

Bevolking

Lecce heeft bijna 100.000 inwoners.

Ligging

Lecce ligt in het uiterste zuidoosten van Italië, centraal op het schiereiland Salentine, dat u wellicht beter kent als ‘de hak van de laars’. De stad Brindisi ligt 40 kilometer noord-noordwest van Lecce.

Economie

Economisch gezien is ‘Lecce steen’ een van de belangrijkste exportproducten. Het is een speciaal soort kalksteen van een relatieve zachtheid, waardoor het goed geschikt is voor beeldhouwwerk. Verder is Lecce een centrum voor handel in landbouwproducten uit de omgeving, met name olijven (waarvan een deel wordt verwerkt tot olijfolie) en wijn. Ook zijn er enkele keramiekfabrieken in Lecce.

Vliegvelden

De dichtstbijzijnde luchthaven is Aeroporto del Salento bij Brindisi, langs de SS16/SS379. Het vliegveld is gemakkelijk per huurauto bereikbaar: volg eerst de SS613 richting Brindisi en dan de aanwijzingen op verkeersborden. De route naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven. Reken op een  reistijd van ongeveer 40 minuten.

Openbaar Vervoer

Het openbaar busvervoer in en om Lecce wordt verzorgd door de maatschappij SGM. Het stadsbestuur van Lecce probeert inwoners en bezoekers uit de auto te krijgen door fietsen goedkoop te huur aan te bieden. Er zijn diverse van deze zogeheten (volautomatische) Bicincittà stallingen in de stad.

Verkeer- en Parkeersituatie

In het centrum van Lecce kan het moeilijk zijn een vrije parkeerplaats te vinden, maar rond dat centrum zijn drie P+R terreinen (Carlo Pranzo, Via Torre del Parco en Foro Boario) waar u uw huurauto kunt stallen om met het openbaar vervoer verder te reizen.

Hotels

Er is een goed aanbod van accommodaties in Lecce. In het centrum van de stad staan luxe hotels, vaak ondergebracht in sfeervolle herenhuizen, maar er zijn ook eenvoudige pensions en bed & breakfasts te vinden. In de omgeving van de stad zijn campings en vakantieressorts. Ook kunt u er boerderijen (agriturismo) huren. Als u daarvoor kiest, komt een huurauto zeer van pas.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Lecce raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Lecce, klik dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.