Autoverhuur Cagliari

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Cagliari voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Cagliari

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Autohuur Sardinië
  4. Autohuur Cagliari
EasyTerra Autohuur Cagliari is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 / 10
Aantal reviews in Cagliari: 137
J Vadui
“Altijd correcte informatie op…”

“Altijd correcte informatie op formulier. Alleen telefonisch een keer niet bereikbaar”

10-09-2019 12:40
Peter
“Super onvriendelijke autoverhuurder op…”

“Super onvriendelijke autoverhuurder op Sicilië. Auto ook vol met beschadigingen.”

06-09-2019 11:29
Jean-paul Van Houtum
“Best place to rent your car”

“Best place to rent a car abroad. Cheaper than the rentalsites and with extra coverage.”

17-07-2019 05:49

Informatie locatie voor Cagliari

Autoverhuur Cagliari
Autoverhuur Cagliari

Introductie

Cagliari is de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sardinië. De Sardinische naam voor de stad, Casteddu, betekent letterlijk ‘Het Kasteel’. De stad is al erg oud: de Foeniciërs hadden hier al een nederzetting. Cagliari is vaak een strijdtoneel geweest en daar zijn nog veel sporen van terug te vinden.

Cagliari is de belangrijkste toegangspoort tot Sardinië en een huurauto komt hier beslist van pas: veel plaatsen op het eiland zijn alleen per auto bereikbaar.

Bevolking

De stad zelf heeft 160.000 inwoners, maar als de plaatsen in de omgeving van Cagliari worden meegerekend, woont er zo’n half miljoen mensen.

Ligging

Cagliari ligt aan de zuidkust van Sardinië, aan de Golf van Cagliari. De stad is vrij heuvelachtig. Ten noordoosten van Cagliari ligt een bergketen met als hoogste top de Punta Serpeddi (1069 m).

Economie

Visserij is al eeuwenlang een belangrijke economische activiteit. Cagliari heeft een van de grootste vismarkten van Italië en er zijn ook visverwerkende bedrijven. De haven speelt ook een belangrijke rol in de containeroverslag. Het is een van de grootste containerhavens in het Middellandse Zeegebied.

Verder wordt via de haven van Cagliari zout en cement geëxporteerd.

Een van de grootste Europese internet service providers, Tiscali, heeft zijn hoofdkantoor in Cagliari.

Toerisme is van grote waarde voor de lokale economie. Cagliari is op zichzelf al een mooie historische bestemming, maar vormt ook de toegangspoort tot de rest van Sardinië.

Vliegvelden

Het internationale vliegveld, Cagliari-Elmas Airport, ligt ten noordwesten van de stad, langs de autoweg SS130. De luchthaven verwerkt meer dan 2,5 miljoen passagiers per jaar.

Openbaar Vervoer

Er is een uitstekend openbaar vervoernetwerk in Cagliari. De dertig buslijnen vertrekken vanaf piazza Matteotti (bij het treinstation) en verbinden alle belangrijke attracties. Verder is het stadsbestuur bezig met de aanleg van een tram/metronet. De eerste lijn is al operationeel: van de piazza Repubblica naar Monserrato. Als het netwerk compleet is zullen er vier tram/metrolijnen zijn.

Per bus en trein zijn er verbindingen naar andere plaatsen op Sardinië.

Vanuit de haven vertrekken veerboten naar steden op het Italiaanse vasteland, naar Sicilië en naar de Tunesische hoofdstad Tunis.

Verkeer- en Parkeersituatie

Een deel van het oude centrum van de stad is voetgangersgebied. Andere straatjes zijn wel toegankelijk voor auto’s maar vaak erg nauw en bovendien geldt in veel straten eenrichtingverkeer. In alle straten in het centrum kunt u alleen betaald parkeren. Het beste is om uw auto te parkeren bij de haven en de oude stad te voet te verkennen.

Hotels

Er is een groot aanbod van accommodaties in Cagliari: van simpele Bed & Breakfasts tot luxueuze hotels. De meeste hotels zijn gesitueerd in de Marina, bij de zee. In de zomermaanden dient u uw hotelkamer ruim van tevoren te boeken. Het toeristenbureau heeft een lijst van mensen die kamers verhuren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Cagliari raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Cagliari

EasyTerra Autohuur Cagliari vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Cagliari, klik dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.