Autoverhuur Piraeus

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Piraeus voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Piraeus

  1. Home
  2. Autohuur Griekenland
  3. Autohuur Piraeus
EasyTerra Autohuur Piraeus is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Piraeus

Introductie

Piraeus was al in de Oudheid een belangrijke havenstad, waar de Griekse militaire vloot zijn basis had. Die havenfunctie heeft Piraeus nooit meer afgestaan; het is nog steeds de haven van Athene, de hoofdstad van Griekenland.

Bevolking

In de stad zelf wonen ongeveer 175.000 mensen, maar Piraeus ligt in een stedelijk gebied met een bevolking van een half miljoen mensen.

Ligging

Piraeus ligt 12 kilometer ten zuidwesten van Athene, aan de Saronische Golf (in Grieks: Saronikós kólpos), een deel van de Egeïsche Zee. Ten oosten en ten noordoosten van de stad beginnen de buitenwijken van Athene.

Economie

De haven van Piraeus is de belangrijkste van Griekenland en de grootste passagiershaven van Europa. Jaarlijks reizen zo’n 20 miljoen mensen via de haven naar een van de Griekse eilanden, Cyprus, of bestemmingen in het Midden-Oosten. Ook is het de grootste haven voor de overslag van containers in het oostelijke deel van de Middellandse Zee.

Vliegvelden

De dichtstbijzijnde luchthaven is Athens International Airport, hemelsbreed op zo’n 30 kilometer ten oosten van Piraeus, maar over de weg is de afstand tussen de 40 en 50 kilometer (afhankelijk van de route). De langste, maar meestal ook snelste route voert via de E75 en Attiki Odos.

Openbaar Vervoer

Piraeus is verbonden met het metrosysteem van de Griekse hoofdstad. Metrolijn 1 verbindt het centrum van Athene met de veerboothaven. De meeste aanlegplaatsen van veerboten liggen op loopafstand van het metrostation en naar de verder weg afgemeerde ferry’s rijden gratis shuttlebussen. Verder rijden er bussen tussen de haven van Piraeus en Athene, Athens International Airport, en andere plaatsen aan de Griekse zuidkust.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het havengebied van Piraeus is druk en chaotisch. Denk aan het verkeer in het centrum van de Griekse hoofdstad, maar dan nog een graadje erger. Auto’s, taxi’s en vrachtwagens rijden vaak kriskras over het haventerrein. U zult geen moeite hebben uw huurauto te parkeren: bij de haven zijn grote parkeerterreinen. Laat niets van waarde achter in de auto, ook niet in de kofferbak. Let op: recentelijk is de officiële spelling van Piraeus veranderd in Pireas en zo staat de stad inmiddels aangegeven op verkeersborden.

Hotels

Er zijn niet veel overnachtingsmogelijkheden in Piraeus, omdat de meeste mensen niet in de stad verblijven, maar direct op een veerboot stappen. Er zijn enige eenvoudige pensions en hotels bij het busstation, niet ver van de veerboothaven.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Piraeus raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Griekenland, maar in een andere stad dan Piraeus, klik dan door naar de Autohuur Griekenland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Griekenland u een auto huren wilt.