Autoverhuur Brest

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Brest voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 20% korting op een ruime selectie van leveranciers. Deze promotie geldt t/m 6 juli - boek nu en bespaar!
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Brest

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Autohuur Brest
EasyTerra Autohuur Brest is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Brest

Introductie

De havenstad Brest werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd. Er zijn daarom weinig historische bezienswaardigheden, met uitzondering van het kasteel en de Tanguytoren bij de haven. Wel is de omgeving van de stad mooi: de ruige Bretonse kust met steile klippen, afgewisseld door zandstranden. Het is een favoriet gebied voor windsurfers.

Bevolking

Brest heeft 150.000 inwoners. Er is een duidelijk onderscheid tussen de bewoners van de rechteroever van de Penfeldrivier, het stadsdeel Recouvrance, waar veel mensen Bretons spreken en de overwegend Franstalige linkeroever.

Ligging

Brest ligt in het westen van Frankrijk niet ver van de westpunt van Bretagne en aan beide oevers van de Penfeldrivier, die uitmondt in een diepe inham van de Atlantische Oceaan. De stad zelf en de omgeving zijn heuvelachtig, waardoor veel straten in Brest zeer steil zijn en soms zelfs bestaan uit trappen.

Economie

Hoewel de haven bij lange na niet de grootste van Frankrijk is, speelt scheepvaart en de daaraan verbonden industrie een grote rol in de lokale economie. Brest is een belangrijke marinehaven en een groot deel van de economische activiteiten richt zich op maritiem onderzoek.

Vliegvelden

Aéroport de Brest Bretagne ligt 10 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum. Vanuit het centrum van de stad is het vliegveld met een huurauto bereikbaar door eerst de Rue de Paris te volgen die overgaat in de D712 en bij Guipavas linksaf te slaan naar de luchthaven. Brest Airport is vanuit het noorden van de stad het beste te bereiken via de snelweg N12.

Openbaar Vervoer

Brest heeft goed openbaar busvervoer, geëxploiteerd door de maatschappij Bibus. Er zijn 19 buslijnen; ’s nachts rijden er bussen op 8 lijnen. Verder is er een treinstation met verbindingen naar andere plaatsen in Frankrijk, waaronder de hoofdstad Parijs.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het is niet moeilijk uw weg te vinden in Brest. U kunt uw huurauto het beste stallen in een van de parkeergarages of op een van de parkeerterreinen in het centrum van de stad. De meeste liggen in de buurt van Rue Jean Jaurès. Verder is er aan de Allée Marie Anne Stéphan een P+R terrein waar u uw huurauto kunt stallen om met het openbaar vervoer naar het centrum te reizen.

Hotels

Er is een ruim aanbod van accommodaties in Brest, de meeste in de budget- en middenklasse, hoewel er ook enkele luxe hotels zijn. Verder zijn er appartementenhotels en in de omgeving van de stad liggen diverse campings.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Brest raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Brest

EasyTerra Autohuur Brest vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Brest, klik dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.