Autoverhuur Beauvais

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Beauvais voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 20% korting op een ruime selectie van leveranciers. Deze promotie geldt t/m 6 juli - boek nu en bespaar!
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Beauvais

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Autohuur Beauvais
EasyTerra Autohuur Beauvais is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Beauvais

Autoverhuur Beauvais
Autoverhuur Beauvais

Introductie

Beauvais is een bijzonder aantrekkelijk oud stadje in Noord-Frankrijk met een turbulente geschiedenis. Het stadje was vaak een speelbal in oorlogen tussen de Engelsen en de Fransen. Voor het stadhuis staat een standbeeld van Jeanne Hachette, de plaatselijke heldin die in 1472 eigenhandig het leger van de Bourgondische hertog Karel de Stoute versloeg. De imposante kathedraal van Saint-Etienne vormt het hart van de stad en verder zijn er vele interessante musea.

Bevolking

De stad zelf heeft bijna 60.000 inwoners; in het hele stedelijke gebied wonen 100.000 mensen.

Ligging

Beauvais ligt in het noorden van Frankrijk, langs het riviertje de Thérain, in het departement Oise. Parijs ligt 90 kilometer ten zuiden van Beauvais.

Economie

Sinds 1664 is Beauvais bekend om de productie van wandtapijten. Daarnaast worden er andere producten gemaakt van wol en katoen. Verder is de stad een centrum van graanhandel en is er enige chemische en machine-industrie.

Vliegvelden

Het kleine vliegveld Beauvais Tillé Airport (4 kilometer ten noordoosten van de stad) wordt voornamelijk gebruikt door budgetmaatschappijen, als alternatief voor de Parijse luchthavens.

Openbaar Vervoer

Beauvais heeft een goed netwerk van buslijnen. Hou er wel rekening mee dat sommige bussen ’s avonds niet meer rijden.

Het openbaar vervoer is gratis voor mensen jonger dan 18 jaar of ouder dan 60 jaar.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het verkeer in Beauvais is niet erg druk; u kunt er gemakkelijk rondrijden in uw huurauto om de bezienswaardigheden in en om de stad te bezichtigen.

Er zijn diverse parkeerplaatsen en -garages waar u gratis uw auto kunt stallen. Daarnaast zijn er enkele parkeerfaciliteiten waar u wel voor moet betalen, onder meer bij de kathedraal en bij Maréchal Foch.

U kunt ook op straat parkeren, maar let daarbij op de kleur van de parkeerzone: rood is het duurst, oranje vormt de tussencategorie en in de groene parkeerzones betaalt u het minst.

Hotels

Beauvais heeft een redelijk aanbod van hotels, maar er zijn geen accommodaties met vier of vijf sterren. Naast de hotels in het centrum van de stad zijn er enkele langs de Route Nationale 1, die naar de luchthaven voert.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Beauvais raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Beauvais

EasyTerra Autohuur Beauvais vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Beauvais, klik dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.