Autoverhuur Karlsruhe

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Karlsruhe voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Karlsruhe

  1. Home
  2. Autohuur Duitsland
  3. Autohuur Karlsruhe
EasyTerra Autohuur Karlsruhe is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Karlsruhe

Introductie

Karlsruhe is een vrij jonge stad, gesticht in 1715 door graaf Karl Wilhelm von Baden. De stad heeft een duidelijk stratenplan dat bestaat uit een centrale cirkel en straten die vanuit dat centrum naar alle richtingen lopen, als de spaken in een wiel. Dit stratenplan zou als voorbeeld hebben gediend voor de Amerikaanse hoofdstad Washington DC.

Bevolking

De stad heeft bijna 300.000 inwoners.

Ligging

Karlsruhe ligt in het zuidwesten van Duitsland, aan de oostelijke oever van de Rijn, vlak bij het punt waar deze rivier de grens met Frankrijk vormt. De stad ligt precies op de 49e breedtegraad en dat is visueel aangegeven met een witte lijn in het Stadspark. De Rijnvallei hier is een van de zonnigste plaatsen in Duitsland: Karlsruhe ligt beschut tussen het Zwarte Woud ten oosten van de stad en de Vogezen ten westen ervan.

Economie

Karlsruhe wordt wel de justitiehoofdstad van Duitsland genoemd. Twee van de hoogste Duitse rechtscolleges zijn er gevestigd: het Bundesverfassungsgericht en het Bundesgerichtshof. Naast overheidsdiensten speelt hoger onderwijs een belangrijke rol in de lokale economie: de stad heeft een Technische Universiteit en andere instellingen voor hoger onderwijs. Verder staat de grootste olieraffinaderij van Duitsland in Karlsruhe.

Vliegvelden

Baden Airpark is het vliegveld van de stad (officieel Flughafen Karlsruhe/Baden-Baden) en ligt zo’n 45 kilometer ten zuidwesten van Karlsruhe. Deze luchthaven is gemakkelijk per huurauto bereikbaar via de Autobahn A5 (Karlsruhe-Basel), afslag Baden-Baden. De route naar de luchthaven staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Karlsruhe heeft uitmuntend openbaar vervoer, dat voornamelijk bestaat uit trams en regionale treinen. Zo kunt u met het openbaar vervoer van de stad niet alleen vrijwel alle plaatsen in Karlsruhe zelf bereiken, maar ook verder weg gelegen bestemmingen als Öhringen (110 kilometer van het stadscentrum!).

Verkeer- en Parkeersituatie

In het centrum van de stad moet u betalen voor parkeren op straat. Beter is het uw huurauto te stallen in een van de parkeergarages in en om het centrum. Een elektronisch systeem leidt u naar de dichtstbijzijnde parkeergarage met vrije plaatsen. Aan de rand van de stad zijn P+R terreinen waar u uw huurauto gratis kunt stallen om met het openbaar vervoer verder te reizen.

Hotels

Karslruhe is geen topbestemming voor toeristen. Wel trekt de stad conferentiegangers. Er is een redelijk aanbod van accommodaties en het is in de regel niet nodig uw hotelkamer ver van tevoren te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Karlsruhe raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Karlsruhe

EasyTerra Autohuur Karlsruhe vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Duitsland, maar in een andere stad dan Karlsruhe, klik dan door naar de Autohuur Duitsland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Duitsland u een auto huren wilt.