Autoverhuur Dortmund

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Dortmund voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Dortmund

  1. Home
  2. Autohuur Duitsland
  3. Autohuur Dortmund
EasyTerra Autohuur Dortmund is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.2 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 4
Gemiddelde beoordeling: 8.2 / 10
Aantal reviews in Dortmund: 4
Adriaan, Dortmund Buchbinder Evinger Straße 70
“Goed en goedkoop”

“Goed en goedkoop”

27-05-2017 06:35

Informatie locatie voor Dortmund

Autoverhuur Dortmund
Autoverhuur Dortmund

Introductie

Dortmund ligt in het hart van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, in het Roergebied. Het centrum werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd. Hoewel er wel enkele gebouwen zijn gerestaureerd, overheerst het beeld van een moderne binnenstad. Dortmund is vooral bekend als winkelstad, met grote warenhuizen en kleine, gespecialiseerde winkels. Verder is het een groene stad: bijna de helft van het stadsgebied wordt ingenomen door parken, waterpartijen en bossen.

Bevolking

Dortmund heeft zo’n 600.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van het Roergebied.

Ligging

De stad ligt in het westen van Duitsland, ten noorden van de rivier de Roer. De bovenloop van de Emscher loopt van oost naar west door de stad. De stad is met de Noordzee verbonden via het Dortmund-Eemskanaal. De binnenhaven van Dortmund heeft sterk aan belang ingeboet en een deel van de haven wordt nu gebruikt voor pleziervaart.

Economie

Dortmund was vroeger vooral bekend als industriestad (kolen en staal), maar heeft zich al sinds midden jaren tachtig op andere sectoren gericht. Tegenwoordig is de stad een centrum van dienstverlening en technologie. Omdat de stad een knooppunt is van spoorwegen en snelwegen speelt ook transport en logistiek een belangrijke rol in de lokale economie.
Toch heeft Dortmund te kampen met een van de hoogste werkloosheidscijfers van Duitsland: veel mensen die werk hadden in de ‘oude’ industrie kunnen niet terecht in de ‘nieuwe economie’ van Dortmund.

Vliegvelden

Dortmund Airport ligt net ten oosten van de stad en is per huurauto gemakkelijk bereikbaar via de Ruhrschnellweg (A44), of via de Dortmunder Ring. De route naar de luchthaven staat op borden duidelijk aangegeven. Dortmund Airport wordt vooral gebruikt door budgetmaatschappijen.

Openbaar Vervoer

De stad heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, dat onderdeel is van het Verkehrsverbund Rhein-Ruhr. Via dit geïntegreerde systeem van treinen, metro’s en bussen kunt u niet alleen gemakkelijk de diverse wijken van Dortmund bereiken, maar ook andere plaatsen in het Roergebied.
Verder is er de hangende monorail (H-Bahn) die de twee universiteiten in de stad verbindt met Eichlinghofen en het Technologiepark.

Verkeer- en Parkeersituatie

Dortmund is na de Tweede Wereldoorlog herbouwd met brede straten, waardoor iedere wijk van de stad gemakkelijk per huurauto bereikbaar is. Wel is er een groot gebrek aan parkeerplaatsen in het centrum van de stad. Weliswaar hebben de grote warenhuizen ook grote parkeergarages, maar de vraag is groter dan het aanbod. U kunt uw huurauto dus het beste parkeren aan de rand van het centrum en met het openbaar vervoer verder gaan.
Om andere plaatsen te bereiken is Dortmund ideaal gelegen: er lopen niet minder dan zes snelwegen naar de stad (A1, A2, A40, A42, A44 en A45).

Hotels

De stad heeft een goed aanbod van hotels, de meeste in de middenklasse. Er worden vaak congressen gehouden in Dortmund en dan is het aan te raden uw accommodatie ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Dortmund raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Dortmund

EasyTerra Autohuur Dortmund vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Duitsland, maar in een andere stad dan Dortmund, klik dan door naar de Autohuur Duitsland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Duitsland u een auto huren wilt.