Autoverhuur Rio De Janeiro

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Rio De Janeiro voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Rio De Janeiro

  1. Home
  2. Autohuur Brazilië
  3. Autohuur Rio De Janeiro
EasyTerra Autohuur Rio De Janeiro is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Rio De Janeiro

Autoverhuur Rio De Janeiro
Autoverhuur Rio De Janeiro

Introductie

Rio de Janeiro is de voormalige hoofdstad van Brazilië (tot 1960, toen Brasilia die titel overnam) en de tweede stad van het land (na São Paulo). Het is een enorm grote stad met vele attracties. Als eerste natuurlijk de beroemde stranden zoals Copacabana en Ipanema, het grote Christusbeeld op de rots Corcovado, en de Suikerbroodberg. Verder is het jaarlijkse carnaval in Rio wereldberoemd: een kleurrijk, muzikaal en sensueel spektakel.
In 2014 is Rio een van de gaststeden voor het WK Voetbal en twee jaar later worden de Olympische Spelen door de stad georganiseerd.

Bevolking

Officieel wonen er in de stad Rio de Janeiro ruim 6 miljoen mensen, maar de hele agglomeratie telt meer dan twee keer zo veel inwoners. Er is een groot verschil tussen arm en rijk. De armen wonen in sloppenwijken – de zogeheten favelas – die soms direct grenzen aan de meest welvarende wijken van de stad.

Ligging

Rio de Janeiro ligt aan de oostkust van Brazilië, aan de Baía de Guanabara. Op de vlakke stukken land tussen de rotsen zijn de woonwijken gebouwd. Waar dat moeilijker was (de hellingen) hebben mensen zelf hun huizen en hutten gebouwd en zo zijn de favelas ontstaan. Die rotsen en heuvels zijn verder groene longen voor de stad: Rio heeft de twee grootste stadsparken ter wereld: Floresta da Tijuca en Parque Estadual da Pedra Branca.

Economie

De economie van de stad is zeer divers. De (financiële) dienstverlening is de belangrijkste sector, maar landelijk is de dienstensector in São Paulo groter. Wel staat Rio landelijk op de eerste plaats waar het industriële productie betreft. In de industrie zijn vooral voeding, chemie, olie, medicijnen, textiel, metaal en scheepsbouw belangrijk.
Toerisme is van groot belang voor de stad. Niet alleen buitenlanders worden aangetrokken door het bruisende en veelzijdige Rio de Janeiro, ook Brazilianen brengen graag hun vakantie door in deze stad.

Vliegvelden

Galeão-Antônio Carlos Jobim International Airport (kortweg alleen Galeão genoemd) ligt op een eiland in de Baía de Guanabara, twintig kilometer van het stadscentrum. Met een huurauto is de luchthaven uitstekend te bereiken: de snelweg BR-101 (Avenida Brasil) leidt naar de luchthaven, evenals de Via Expressa Presidente Joao Goulart / Linha Vermelha. Mochten deze namen u wat verwarrend overkomen, de route naar de luchthaven staat duidelijk op borden aangegeven.
Rio heeft een tweede luchthaven, Santos Dumont Airport, die alleen wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten.

Openbaar Vervoer

Rio de Janeiro heeft een uitgebreid buslijnennet, er zijn meer dan 800 lijnen die dagelijks in totaal 4 miljoen passagiers vervoeren. Verder zijn er twee metrolijnen die samenkomen in het centrum van de stad (halte Estácio). De aanduidingen op de borden zijn zowel in Portugees als Engels gesteld. Lijn 1 rijdt door het centrum en naar Copacabana, lijn 2 stopt onder meer bij de dierentuin, het Maracanã Stadion en de Rio Universiteit.
Voor toeristen is er de historische tramlijn Santa Teresa (bondinho genoemd). Vanaf de halte bij Cinelândia vertrekt ieder half uur een tram.

Verkeer- en Parkeersituatie

Laat u niet afschrikken door het drukke en soms chaotische verkeer in Rio de Janeiro. Een huurauto is een uitstekende keuze als u verafgelegen (en dus minder drukke) stranden wilt bezoeken. Wel moet u de spits vermijden. De weg langs de stranden Copacabana en Ipanema is ’s zondags gesloten voor gemotoriseerd verkeer.
In het centrum van Rio kan het moeilijk zijn een parkeerplaats te vinden. Het is bovendien niet altijd een goed idee om uw huurauto onbeheerd op straat achter te laten. Vaak zijn er “assistenten” die u willen “helpen” om in te parkeren en op uw auto te letten. Dat doen ze voor een klein bedrag, maar vertrouw niet op hun aanwijzingen en betaal pas als u terugkeert bij uw auto.

Hotels

Vergeleken met de rest van Brazilië zijn hotelkamers in Rio de Janeiro duur. Bovendien is het aanbod in het (relatief) goedkopere segment schaars. Hou er verder rekening mee dat tijdens topdagen (carnaval, Oud en Nieuw en de vakantiemaand januari) de prijzen vaak opgeschroefd worden. Wij raden u zeker aan uw accommodatie ruim van tevoren te boeken.
De duurste hotels staan langs de stranden Copacabana en Ipanema, goedkopere opties kunt u vinden bij Flamengo en Catete.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Rio de Janeiro raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Rio De Janeiro

EasyTerra Autohuur Rio De Janeiro vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Brazilië, maar in een andere stad dan Rio De Janeiro, klik dan door naar de Autohuur Brazilië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Brazilië u een auto huren wilt.