• Klantbeoordelingen 8.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld

Autoverhuur Portugal

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Portugal voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
 • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 20% korting op een ruime selectie van leveranciers.
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Portugal

EasyTerra Autohuur Portugal is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Autohuur aanbiedingen in Portugal

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Portugal

Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
Cabrio
SUV
Elektrisch

Recente reviews

Klanten beoordelen ons met een 8.5/10 uit 3651 beoordelingen

Wanneer een huurauto boeken in Portugal

Portugal - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Portugal) is januari de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Portugal - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Portugal) is januari de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming (Portugal) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Portugal - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Portugal) is november de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Portugal - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Portugal) is januari de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Portugal - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Portugal) is januari de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Portugal - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Portugal) is januari de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Portugal - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Portugal) is november de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Portugal - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Portugal) is november de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Portugal - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Portugal) is november de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Portugal - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Portugal) is november de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Portugal - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Portugal) is januari de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Portugal - Wanneer goedkoop een sportauto huren?

Op deze bestemming (Portugal) is november de voordeligste maand om een sportauto te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een sportauto te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Portugal - Wanneer goedkoop een cabrio huren?

Op deze bestemming (Portugal) is november de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een cabrio te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Portugal - Wanneer goedkoop een sedan huren?

Op deze bestemming (Portugal) is april de voordeligste maand om een sedan te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een sedan te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Portugal - Wanneer goedkoop een bestelbus huren?

Op deze bestemming (Portugal) is januari de voordeligste maand om een bestelbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een bestelbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuur Portugal

Informatie locatie voor Portugal

Portugal ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 156 ophaallocaties in Portugal. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.

Introductie

Portugal is een populair vakantieland. Dit land in het westen van Europa biedt prachtige stranden, goed verzorgde accommodaties en een mooie natuur. Steden zoals Lissabon en Porto zijn zeker een bezoekje waard en u kunt genieten van de lekkere mediterrane keuken. Het zonnige klimaat maakt uw reis naar dit land compleet.

Geschiedenis

De eerste bewoners van het huidige Portugal waren Kelten en Lusitaniers. Vanaf 200 voor Christus werd het land bewoond door de Romeinen. Ze zijn daar ongeveer 600 jaar gebleven. Na een korte Germaanse overheersing kwamen de Islamitische Moren aan de macht. De Moorse overheersing heeft eeuwenlang geduurd.

Het koninkrijk Portugal ontstond in de twaalfde eeuw. Portugal scheidde zich af van Galicië en het land werd door de Bourgondische ridder Hendrik onafhankelijk verklaard. Toen de ridder overleed, werd hij opgevolgd door zijn zoon Afonso Henriques. Deze man werd de eerste officiële koning van Portugal. In 1385 werd Johan I koning van het land. Hij wist te voorkomen dat buurlanden Portugal veroverden. Hendrik de Zeevaarder was de zoon van Johan I. Hij maakte veel ontdekkingsreizen die erg belangrijk zijn geweest voor de opbouw van het Portugese wereldrijk.

In de vijftiende en zestiende eeuw werd Portugal een grote koloniale macht. Aan het begin van de zestiende eeuw bezat Portugal gebieden in Afrika, Amerika en het Midden Oosten. Toch nam Filips II van Spanje in 1580 de macht in Portugal over. De Spaanse overheersing heeft tot 1640 geduurd. Hertog van Braganca pleegde een coup en nam de troon onder naam van Johan IV. In 1775 werd de hoofdstad Lissabon door een aardbeving getroffen. Dit heeft de stad en andere delen van het land verwoest.

In 1807 werden de Portugezen overmeesterd door Napoleon en zijn manschappen. Met hulp van Groot-Brittannië wisten de Portugezen de laatste Franse troepen in 1812 het land weer uit te zetten. De Braziliaanse stad Rio de Janeiro was tussen 1808 en 1821 ook de Portugese hoofdstad. Brazilië verklaarde zich in 1822 onafhankelijk. Hierdoor won Lissabon weer haar oude status van hoofdstad van Portugal terug.

Een eeuw later (1910) kwam de monarchie ten einde. Portugal werd een republiek met Teófilo Braga als eerste president. Deze periode heeft zich gekenmerkt door politieke instabiliteit. Verschillende regeringen wisselden elkaar af en maar liefst negen presidenten traden af en aan. Kort daarna brak de Eerste Wereldoorlog uit. Het economisch instabiele Portugal sloot zich bij de geallieerden aan. De republikeinse regering werd in 1926 tijdens een rechtse nationalistische revolutie aan de kant gezet.

Antonio de Oliveira Salazar was president van Portugal tot 1968. Zijn politiek was een mengeling van katholiek corporatisme en fascisme. Hij steunde Franco tijdens de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939). Portugal bleef tijdens de Tweede Wereldoorlog neutraal. Later was Portugal medeoprichter van de NAVO (Noord-Atlantische Verdragsorganisatie). De periode onder het bewind van Salazar werd gekenmerkt door oorlogen in de koloniale gebieden. Het regime van Salazar raakte in een internationaal isolement.

Tijdens de ‘Anjerrevolutie’ in 1974 kwam er een einde aan het rechtse leiderschap van Salazar. Portugal werd een politieke democratie. Links- en rechtsgeoriënteerde regeringen wisselden elkaar af. In 1986 werd Portugal lid van de Europese Unie (EU). In de jaren negentig gaf het land haar kolonie Macau terug aan de Chinezen. Sindsdien is Portugal geen koloniale macht meer.

Samenleving en Cultuur

Portugal heeft ruim tien miljoen inwoners. Het land is dunbevolkt en de jaarlijkse bevolkingsgroei is negatief. Veel Portugezen zijn in de jaren zestig geëmigreerd. In de jaren zeventig werd Portugal weer een aantrekkelijk land om te wonen en kwamen veel mensen terug. Momenteel wonen nog steeds veel Portugezen (ongeveer drie miljoen) om economische redenen in landen als Frankrijk, Duitsland, VS, Canada en Venezuela. De Portugese bevolking bestaat voor bijna vijf procent uit immigranten. De meeste immigranten zijn afkomstig uit Oekraïne, Brazilië, Kaapverdië en Angola. Ook wonen veel mensen illegaal in Portugal. Een groot deel van de bevolking woont in de grootste steden: Lissabon, Porto, Braga, Aveiro en Coimbra.

Ongeveer 97% van de Portugezen is aanhanger van de Rooms-katholieke kerk. Daarnaast kent het land protestanten, moslims, hindoes en joden. Portugees in de officiële taal. Dit wordt door het hele land gesproken (afgezien van enkele kleine dorpjes). De taal is Romaans en lijkt op de Spaanse taal. Portugees wordt wereldwijd door meer dan 160 miljoen mensen gesproken.

Architectuur is karakteriserend voor de Portugese cultuur. De architectuur is beïnvloed door de vele culturen waarmee het land in aanraking is geweest (met name de Moorse en Romeinse cultuur). Deze invloed is ook zichtbaar in de Portugese festivals, muziek en literatuur. Portugal is beroemd om de Fado. Dit is het Portugese levenslied. Het is een erkende zangkunst en speelt een belangrijke rol in het leven van de Portugese bevolking. Voetbal is de meest populaire sport in Portugal. Daarnaast worden veel andere sporten beoefend. Portugezen zijn dol op hun festivals en ze hebben deze dan ook in overvloed. In de zomermaanden viert iedere stad minimaal één festival. Carnaval is een erg bekend festival. De Portugese bevolking is vriendelijk en ze staan bekend als harde werkers.

Politieke Situatie

Portugal heeft een parlementaire democratie. De vier pijlers in de Portugese politiek zijn de president, de volksvertegenwoordiging, de overheid en de (hoog)gerechtshoven. De constitutie of grondwet waarborgt de scheiding van deze machten. De regering moet verantwoording afleggen aan de president en het parlement. De president wordt om de vijf jaar gekozen bij algemeen kiesrecht. Het parlement bestaat uit één kamer met 250 leden.

De regering wordt gevormd door de PS. Dit is een sociaal democratische partij. Anibal Cavaco Silva is de president van Portugal sinds 2006. Hij is lid van de PSD; een conservatieve partij. Zowel de PS als de PSD is marktgericht en voorstander van de Europese eenwording. José Sócrates is sinds 2005 de minister-president. De minister-president wordt door de president benoemd.

Portugezen zijn over het algemeen positief over Europa. Abortus is nog wel verboden, maar dit wordt in de nabije toekomst weer ter discussie gesteld. Homorechten zijn in opkomst. Sinds 1976 mogen ook vrouwen in Portugal stemmen.

Economie

Portugal heeft een markteconomie. De toetreding tot de Europese Gemeenschap in 1986 heeft de Portugese economie bevorderd. De werkloosheid is gedaald en het land heeft de snelst groeiende economie van de Europese Unie. Portugal heeft echter wel een negatieve handelsbalans en de inflatie is hoog. De huidige regering heeft als doel om marktliberalisatie en privatisering verder door te voeren en bureaucratie te verminderen. Daarnaast wil het land de investeringen in onderzoek en informatietechnologie bevorderen. Hierdoor moet de concurrentiepositie van Portugal verbeterd worden.

De dienstensector is erg belangrijk voor de Portugese economie. Een onderdeel hiervan is het toerisme. Jaarlijks wordt het land door tien tot twintig miljoen toeristen bezocht. Een nadeel hiervan is dat de economie afhankelijk kan worden van het toerisme. De industriesector verschaft ook werk aan een groot deel van de beroepsbevolking. De bedrijven zijn hoofdzakelijk klein en de industrie is in Portugal nog niet zo ver ontwikkeld als in veel andere Europese landen. Belangrijke industrieën zijn de textielindustrie, de scheepsbouw, de visconservenindustrie, wijnbouw en de petrochemische industrie. Belangrijke handelspartners van Portugal zijn onder andere de VS, Spanje en Duitsland. Het land exporteert wijn, textiel, kleding, visconserven en kurk (Portugal heeft 50% van de globale kurkmarkt in handen). Belangrijke importproducten zijn aardolie, machines, ijzer en staal.

De agricultuur speelt ook een rol voor de economie. Dankzij de financiële steun van de EU kan Portugal de landbouwsector moderniseren en de productie opvoeren. De akkerbouw en wijnbouw leveren producten als olijfolie, wijn, tarwe en maïs. Vooral Port wordt veel geëxporteerd. Verder is de visserij ook belangrijk voor de voedselvoorziening. De mijnbouw levert nauwelijks grondstoffen op.

Geografie en Klimaat

Portugal ligt in het uiterste westen van Europa. Samen met Spanje vormt dit land het Iberisch Schiereiland. In het noorden en oosten grenst Portugal aan Spanje en in het zuiden en westen grenst het land aan de Atlantische Oceaan. Portugal heeft een oppervlakte van meer dan 92.000 km². De kustlijn telt ruim 950 kilometer (exclusief de eilanden). De kustlijn wordt gekenmerkt door mooie stranden, duinformaties en rotsen. Vooral de Algarve (de zuidelijke kuststrook) staat hier bekend om.

De Azoren en Madeira behoren tot Portugal. Deze eilanden liggen in de Atlantische Oceaan. Enkele van de eilanden hebben actieve vulkanen. Portugal wordt door de rivier de Taag (Tejo) in tweeën gesplitst. Het landschap in het noorden is bergachtig. Het zuiden bestaat voornamelijk uit heuvelachtige landschappen (afgezien van de kustgebieden). Het hoogste punt van het land bevindt zich op het eiland Pico. De bergtop ‘Ponta do Pico’ is maar liefst 2351 meter hoog. Naast de Taag is de Douro ook een grote rivier. Andere rivieren zijn Guadiana, Minho, Mondego en Sado. De hoofdstad van Portugal is Lissabon. Hier wonen bijna drie miljoen inwoners. Andere belangrijke steden zijn Porto, Amadora, Braga, Coimbra en Funchal.

Het grootste deel van Portugal heeft een mediterraan klimaat. In de zomer is het heet en droog en in de winter is het koel en regenachtig. De Algarve heeft meer dan 3000 uur zon per jaar. In het zuiden van Portugal heerst een warmer, droger klimaat dan in het noorden. De gemiddelde temperatuur op het vasteland is 15 graden Celsius in het noorden en 18 graden in het zuiden. Portugal is daarmee één van de warmste landen van Europa. Augustus is de warmste maand. In het binnenland kan de temperatuur dan oplopen tot meer dan 40 graden.
Toenemende droogte is een klimatologisch probleem waar het land mee te kampen heeft. De toenemende droogte leidt in de zomer vaak tot bosbranden.

Verkeer en Infrastructuur

Het aantal auto’s en de industrialisatie is de laatste jaren sterk toegenomen. Op het gebied van transport vinden dan ook sinds 1990 veel verbeteringen plaats. Het wegennet telt bijna 70.000 kilometer en is in goede staat. Vooral de wegen tussen de grote steden worden goed onderhouden. In Portugal rijdt men aan de rechterkant van de weg. Snelheden worden in kilometers aangegeven. Het openbaar vervoer is voor een groot deel in handen van het staatsbedrijf Rodoviária Nacional (RN). Daarnaast worden ook diensten aangeboden door privé-bedrijven. Vooral in de grote steden is het openbaar vervoer uitgebreid.

De lengte van het spoorwegennet bedraagt ongeveer 2850 km. Het reizen met de trein is niet erg duur. De nationale spoorwegen (CP) kent drie diensten. Zo zijn er treinen die vrijwel overal stoppen (Regional) en treinen die alleen in de grote steden stoppen (Intercidade). Tussen Lissabon en Porto rijdt een exprestrein (Rapido). Lissabon en Porto hebben ook allebei een goed metronetwerk. De constructie van een TGV-trein tussen Porto, Lissabon en Madrid (Spanje) is gepland voor 2008.

De belangrijkste vliegvelden liggen in Lissabon (Lissabon Portela Airport), Faro (Faro Airport) en Porto (Porto Airport). De laatste twee zijn recentelijk verbeterd. De belangrijkste vliegvelden op de Portugese eilanden zijn de vliegvelden van Madeira (Madeira Airport), Porto Santo (Porto Santo Airport) en Ponta Delgada (Ponta Delgada Airport).

Zeehavens zijn van groot belang voor Portugal. Veel goederen worden namelijk over zee getransporteerd. De twee belangrijkste havens zijn Lissabon en Porto. Vanaf Lissabon steken om het kwartier veerboten de rivier de Taag over naar de voorstad Cacilhas.

Tijdzone

De tijd in Portugal is gelijk aan de Greenwich-tijd (GMT+0). De klok loopt hier dus een uur achter op het vasteland van Europa. In de lente wordt de klok een uur vooruit gezet.

Eten en drinken

De Portugese keuken is zeer divers. U vindt in Portugal veel mediterrane gerechten. Zo worden veel gerechten bereid met verse vis. Krab, kreeft en garnalen, maar ook goedkopere vissoorten zoals sardines, worden vaak gegeten. De visgerechten worden op verschillende manieren bereid. Dit is vaak afhankelijk van de streek. Een bekende Portugese schotel is bacalhau: gedroogde en gezouten kabeljauw. Veel Portugezen beginnen de maaltijd met soep. De Portugese keuken omvat ook verschillende vleesgerechten. Er wordt veel biefstuk, varkensvlees, lam en kip gegeten. In het noorden van het land wordt vlees vaak gestoofd in een pot van aardewerk (een pacura). Veel gerechten worden met olijfolie bereid. In restaurant is het gebruikelijk om een fooi van tien procent te geven. Officieel zijn de fooien bij de rekening inbegrepen.

Portugal produceert veel lekkere wijnen en dit is dan ook een geliefde drank. Vooral Port is een beroemd exportproduct en de Portugezen zijn hier vaak erg trots op. De wijnen worden gemaakt van druiven die op de Portugese hellingen worden verbouwd. Deze wijnen zijn erg goed en variëren van gangbaar tot zeer exclusief. Het kraanwater in Portugal kan in principe gewoon gedronken worden. Soms heeft het water een chloorsmaak. In dat geval wordt u aangeraden om mineraalwater te kopen. Vooral buiten de steden kunt u beter water uit flessen drinken.

Accommodatie

Portugal is goed afgestemd op de miljoenen toeristen die het land jaarlijks bezoeken. Accommodaties vindt u dan ook in veel verschillende vormen. Zo zijn er vakantiehuisjes, gastenkamers, hotels, herbergen en campings. Er bestaan unieke campings tussen de wijngaarden maar er zijn ook veel grote en luxe gezinscampings. De accommodaties in Portugal staan bekend om hun goede kwaliteit. Algarve is een populaire vakantiebestemming. Hier genieten vele toeristen van de prachtige stranden, de zon en de zee.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Portugal raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

 • Valuta
  Euro
 • Rijrichting
  Rechts
 • Max snelheid in de stad
  50 km/h
 • Max snelheid snelweg
  90 km/h
 • Taal
  Portugees
 • Populaire autoklasse
  Economy

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste?

Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?

De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën.

Zijn er nog additionele kosten?

In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren.

Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto?

In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven.

Wat is het Worry-Free label?

Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger.

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd?

De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
 • Rent a star
 • Alamo
 • Guerin
 • Enterprise
 • Keddy By Europcar
 • Drivalia
 • Drive On Holidays
 • Thrifty
 • Dollar Rent a Car
 • Europcar
 • Abbycar
 • wheego
 • Autounion Car Rental
 • Record Go
 • Ilha Verde Rent a Car
 • Budget
 • Goldcar Key'n Go
 • Sixt
 • Avis
 • YorCar
 • Hertz
 • FireFly Car Rental
 • Green Motion
 • Global Rent a Car
 • Bravacar
 • Goldcar
 • Centauro
 • Flizzr
 • OK Mobility
 • Turisprime
 • Klass Wagen
 • Payless Car Rental
 • InterRent
 • Drive and go
 • Rhodium Car Rental
 • Drive4Less
 • BeRent
 • SurPrice car rentals
 • Rent-A-Car Auto Turística Faialense
 • CRC car rental company
 • Auto Rent
 • McRent
 • Carwiz rent a car
 • Your Rent
 • National Car Rental
 • AVIS Car-Away
 • CITROEN
 • Unidas
 • Localiza Car Rentals
 1. Home
 2. Autohuur Portugal