Autohuur Göteborg

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Göteborg zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Göteborg

  1. Home
  2. Autohuur Zweden
  3. Göteborg

EasyTerra Autohuur Göteborg is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.3 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 10
Jarno Hesselink Budget Göteborg Landvetter Airport
“Alles verliep vlekkeloos.”

“Alles verliep vlekkeloos.”

19-09-2017 16:01
Armand Europcar Göteborg Landvetter Airport
“Goede prijs kwaliteit verhouding”

“Wij boeken onze auto voor vakanties altijd via EasyTerra omdat deze site altijd de meest gunstige prijs heeft. Ook het overzicht van de dekking is altijd duidelijk. Mocht je na het boeken nog beslissen dat je wil cancellen dan is dat ook geen probleem. Enige minpunt vind ik de respons op eventuele vragen na een huurperiode. Ze vragen dan naar je mening maar bij een eventuele vraag of opmerking heb ik tot op heden nooit een formele reactie gehad. Gelukkig betrof het nooit iets enorm belangrijks. Ik heb nog geen ervaring met het proces rond de afkoop van het eigen risico via EasyTerra (gelukkig maar).”

20-07-2016 07:03

Informatie locatie voor Göteborg

Autoverhuur Göteborg
Autoverhuur Göteborg

Introductie

Göteborg heeft als toeristische bestemming lang in de schaduw gestaan van de Zweedse hoofdstad Stockholm. Maar steeds meer mensen ontdekken de charmes van Zweden’s tweede stad. Het middelpunt van Göteborg is de Kungsportsavenyn (meestal kortweg Avenyn genoemd). U vindt er winkels, cafés, restaurants en in de omgeving van deze straat vele musea. De archipel van Göteborg bestaat uit rotsige eilandjes, gemakkelijk per veerboot vanuit de stad bereikbaar. En verder heeft Göteborg het grootste amusementspark van Scandinavië, Liseberg.

Bevolking

De stad heeft ruim een half miljoen inwoners, maar in het hele stedelijke gebied van Göteburg en omgeving wonen ongeveer een miljoen mensen.

Ligging

Göteborg ligt in het zuidwesten van Zweden, aan de monding van de rivier Göta älv. Die rivier mondt uit in het Kattegat. Aan de overkant ligt het Deense Jutland.

Economie

Göteborg speelt al eeuwen een belangrijke rol in de handel over zee. De haven van de stad is de grootste van Scandinavië. Ook industrie is prominent aanwezig met grote fabrieken van onder meer kogellagerfabrikant SKF, Volvo en telecombedrijf Ericsson. De laatste tijd richt Göteborg zich steeds meer op hightechbedrijven. Toerisme neemt in belang toe, onder meer omdat Göteborg steeds meer wordt gezien als stad om grote congressen en tentoonstellingen te houden.

Vliegvelden

De belangrijkste luchthaven van de stad ligt twintig kilometer ten oosten van Göteborg. Göteborg-Landvetter Airport is gemakkelijk per huurauto bereikbaar: vanuit het centrum volgt u eerst de E20 (Kungsbäckaleden) en vervolgens de afslag naar autoweg 40 (Boråsleden). De afslag naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven.

Het kleinere Göteborg City Airport ligt dichter bij de stad (ruim negen kilometer ten noorden van het centrum), maar wordt uitsluitend gebruikt door budgetmaatschappijen. Dit vliegveld is bereikbaar via de snelweg E6.

Openbaar Vervoer

Göteborg heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, dat bestaat uit trams, bussen en veerboten. Voor toeristen zijn de trams het gemakkelijkste middel van vervoer. Bijna alle tramlijnen passeren de hoofdhalte Brunnsparken, vlak bij het Centraal Station. Als u gebruikmaakt van de bus moet u even opletten wat er op de voorkant staat: bij een zogeheten Stombuss mag u – net als bij de tram – elke deur gebruiken om in te stappen, bij de andere bussen moet u voorin instappen. Verder zijn er twee veerverbindingen over de rivier.

Verkeer- en Parkeersituatie

Göteborg is een drukke werkstad en om de stad goed te verkennen kunt u uw huurauto het beste stallen in een van de vele parkeergarages in en om het centrum. Elektronische borden wijzen u de weg naar een garage met vrije plaatsen. Verder wil het stadsbestuur – in navolging van Stockholm – een belasting heffen op auto’s die het stadscentrum binnenkomen of verlaten. Dit om de verkeersdrukte in de stad tegen te gaan.

Hotels

Er is een ruim aanbod van hotels in Göteborg, in alle categorieën. Buiten het hoogseizoen is het niet nodig uw accommodatie te reserveren, maar in de zomermaanden raden wij u aan dat wel te doen. De populairste hotels vindt u rond Botaniska Trädgården.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Göteborg raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Göteborg

EasyTerra Autohuur Göteborg vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Zweden, maar in een andere stad dan Göteborg, klik dan door naar de Autohuur Zweden pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Zweden u een auto huren wilt.