Autoverhuur Córdoba

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Córdoba voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 20% korting op een ruime selectie van leveranciers. Deze promotie geldt t/m 2 juni - boek nu en bespaar!
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Córdoba

  1. Home
  2. Autohuur Spanje
  3. Autohuur Córdoba
EasyTerra Autohuur Córdoba is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Córdoba

Introductie

Córdoba was de hoofdstad van het middeleeuwse kalifaat van Córdoba. De historische stad is uitstekend bewaard gebleven met als pronkjuweel de Moorse moskee (Mezquita). Ook veel bouwwerken uit latere eeuwen zijn in Córdoba te bezichtigen. Het is niet voor niets dat het oude centrum in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Verder is het de geboorteplaats van de sombrero cordobés – niet te verwarren met de Mexicaanse sombrero; hier gaat het om de ‘typisch Spaanse’ hoed.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 325.000 inwoners.

Ligging

Córdoba ligt in het zuiden van Spanje, in de regio Andalusië, op een hoogte van 120 meter. De stad is gebouwd aan de noordelijke oever van de rivier Guadalquivir en ligt aan de voet van het gebergte Sierra Morena, ten noorden van Córdoba.

Economie

Córdoba is een administratief centrum en de overheid is er dan ook een belangrijke werkgever. Toerisme is een belangrijke pijler van de economie: de prachtige, historische stad trekt jaarlijks vele bezoekers. Verder worden er sieraden (van zilver en goud) gemaakt en vormt de handel in landbouwproducten uit de omgeving (onder meer graan en olijven) een bron van inkomsten.

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde, gemakkelijk te bereiken vliegveld, is de luchthaven van Sevilla. San Pablo Airport ligt 112 kilometer ten zuidwesten van Córdoba. De luchthaven ligt langs de snelweg A-4, die Córdoba met Sevilla verbindt en is met een huurauto dus gemakkelijk bereikbaar.

Openbaar Vervoer

Córdoba heeft uitstekend openbaar busvervoer. De bussen rijden zeer frequent en alle toeristische bezienswaardigheden zijn gemakkelijk per openbaar vervoer bereikbaar. Verder zijn er bussen en treinen naar bestemmingen in de omgeving, alsook naar verder weg gelegen plaatsen als Sevilla en Madrid.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het vinden van een vrije parkeerplaats in het oude centrum van Córdoba is geen sinecure. Soms zijn er plaatsen vrij op de parkeerplaats bij het Alcazaba, maar u kunt uw huurauto beter stallen in een van de private parkeergarages. Een centraal gelegen garage is die bij de Puerto del Puente (Brugpoort). Mocht ook dat niet lukken, dan kunt u uw huurauto wellicht stallen op de Avenida Fray Albino aan de overkant van de rivier. Via de Romeinse Brug of de San Rafaelbrug kunt u vervolgens naar het centrum lopen.

Hotels

Córdoba is een toeristische trekpleister en er is dus geen gebrek aan accommodaties: van eenvoudige pensions tot luxe hotels en overnachtingsmogelijkheden in historische gebouwen. De drukste maand is mei: dan is het nog niet zo heet en vinden er vele festivals plaats. Als u in die tijd naar Córdoba wilt, raden we u aan uw accommodatie ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Córdoba, Spanje raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Córdoba

EasyTerra Autohuur Córdoba vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Spanje, maar in een andere stad dan Córdoba, klik dan door naar de Autohuur Spanje pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Spanje u een auto huren wilt.