Autoverhuur Riga

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Riga voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Riga

  1. Home
  2. Autohuur Letland
  3. Autohuur Riga
EasyTerra Autohuur Riga is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 32
Evd Budget Riga Airport
“Overzichtelijk en duidelijk een auto…”

“Overzichtelijk en duidelijk een auto boeken, eerste stop op weg naar een huurauto.”

30-08-2018 07:06
Ben Bommelje Budget Riga Airport
“Prima geholpen op Riga Airport”

“Prima geholpen op Riga Airport. Bijna nieuwe auto. Onderweg geen centje pijn. Snelle inleverprocedure. Kortom, prima.”

21-07-2018 17:00
Frank Baudoin Budget Riga Airport
“Op zich verloopt het proces prima”

“Op zich verloopt het proces prima. Echter alweer was de geboekte auto niet beschikbaar. Men biedt dan een “vergelijkbare auto “ aan. Dat was naar mijn mening niet het geval. Bied dan een upgrade aan. Verder is het irritant dat de locaties als maar weer extra verzekeringen aanbieden die al geboekt zijn.”

05-06-2018 08:03

Informatie locatie voor Riga

Autoverhuur Riga
Autoverhuur Riga

Introductie

De Letse hoofdstad Riga is de mooiste stad van de Baltische staten. De historische binnenstad is goed bewaard gebleven en er zijn de laatste jaren grootscheepse restauraties gedaan. Het centrum van Riga staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Liefhebbers van architectuur kunnen er hun hart ophalen, maar ook als u daarin minder geïnteresseerd bent is het heerlijk toeven in het sfeervolle Riga. Er zijn interessante musea en gezellige cafés en terrasjes.

Bevolking

De stad heeft ruim 700.000 inwoners.

Ligging

Riga ligt aan beide oevers van de Westelijke Dvina, ongeveer tien kilometer van de monding van deze rivier in de Golf van Riga, die in verbinding staat met de Oostzee. Het historische stadscentrum bevindt zich op de rechteroever van de rivier.

Economie

Riga is altijd een belangrijke stad geweest in de handel tussen West- en Oost-Europa en is dat nog steeds. Sinds de onafhankelijkheid is de haven gemoderniseerd en is er een nieuwe passagiersterminal gebouwd. Verder is de Letse hoofdstad het belangrijkste financiële centrum van de Baltische staten. De industrie richt zich vooral op het verwerken van lokale producten, in het bijzonder hout en voedingsmiddelen. Steeds meer mensen ontdekken dat Riga een leuke bestemming is voor een stedentrip; toerisme is dan ook van toenemend belang.

Vliegvelden

De luchthaven van Riga ligt tien kilometer ten westen van het stadscentrum. Riga International Airport is per huurauto gemakkelijk bereikbaar: vanuit het centrum volgt u de A10 (of de A7 die aansluit op de A10) en neemt u vervolgens de afslag naar de P133. De route naar de luchthaven staat duidelijk op borden aangegeven.

Openbaar Vervoer

De Letse hoofdstad heeft uitstekend openbaar vervoer, dat bestaat uit bussen, trams en trolleybussen. U kunt een dagkaart, 3-dagenkaart of 5-dagenkaart kopen die geldig zijn op alle vormen van openbaar vervoer. Iets goedkoper zijn kaarten die op slechts één vorm (óf de bus, óf de tram, óf de trolleybus) geldig zijn.

Verkeer- en Parkeersituatie

De oude binnenstad is verkeersvrij. Verder geldt er in veel straten in het centrum eenrichtingverkeer. Hoewel er de laatste jaren enkele parkeergarages gebouwd zijn, blijft het lastig een vrije parkeerplaats te vinden in het centrum van Riga.
Als u meer van Letland wilt ontdekken dan alleen de hoofdstad is een huurauto een ideaal middel van vervoer. De laatste jaren zijn veel hoofdwegen in het land opgeknapt. Wel moet u oppassen op secundaire wegen: een geasfalteerde weg kan plotseling – en zonder waarschuwing – overgaan in een onverharde weg.

Hotels

Riga heeft een goed aanbod van accommodaties in alle categorieën. Vooral het budgetsegment voor rugzaktoeristen is goed vertegenwoordigd, maar de laatste jaren zijn er veel middenklasse en luxe hotels bij gekomen. Let wel goed op in welk deel van de stad het hotel van uw keuze staat en hoe ver dat is van de historische binnenstad. Als u in de zomermaanden naar Riga wilt, raden wij u aan uw hotel ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Riga raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Riga

EasyTerra Autohuur Riga vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Letland, maar in een andere stad dan Riga, klik dan door naar de Autohuur Letland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Letland u een auto huren wilt.