Autoverhuur Dubrovnik

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Dubrovnik voor u.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autoverhuur Dubrovnik

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Dubrovnik voor u.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Dubrovnik

  1. Home
  2. Autohuur Kroatië
  3. Dubrovnik
EasyTerra Autohuur Dubrovnik is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 101
Willem Active Car Rental Dubrovnik Airport
“Goede transparante service!”

“Goede transparante service!”

23-10-2018 12:37
Luc Avant Car Dubrovnik Airport
“Blij met de service”

“Blij met de service; aardig personeel. Auto was nog erg nieuw en perfect klaargemaakt voor gebruik. Wel bleken de prijzen van de zogenaamde "verzekeringen" die je moet afsluiten om door naburige landen te rijden ter plekke vele malen hoger (75 euro!) dan dat we van te voren via de website konden vinden (ongeveer 25 euro)...”

21-10-2018 19:44
R & C, Utrecht Active Car Rental Dubrovnik Airport
“Correct en positief maar met kanttekening”

“Op zich positieve ervaring echter paar punten van verbetering. De boeking via EasyTerra verliep snel. De uiteindelijke verhuurder bleek Active Car Rental te zijn buiten het vliegveld bij Dubrovnik. Er zijn vele verhuurders en Active Car Rental bleek niet gelijk vindbaar en stond of leek nergens aangegeven. Na vragen bleek het buiten de airport hal te zijn schuin aan de overzijde van een vrij drukke weg. Op zich geen echt probleem maar had wel vooraf duidelijker kunnen worden aangegeven. De sleutels overhandigd krijgen ging dan wel vlot en correct. Echter moest er worden bijbetaald.. voor de 'groene kaart' zouden we de grens over willen. In ons geval Montenegro. Je weet op zo'n moment nooit of dit zo is/hoort of dat er weer wat extra's inkomsten worden gegenereerd door de verhuurder. De auto was prima en in nieuwstaat en zuinig ook. Fijn mee rondgereden en ook Montenegro bezocht. Terug inleveren vd auto ging vlot en vriendelijk. Dezelfde jonge man trouwens. Die had nu wat meer tijd en bracht ons na inleveren vd sleutels tot bij de voordeur van de airport. Al met al positieve ervaring met bovenstaande kanttekening.”

19-10-2018 08:29

Informatie locatie voor Dubrovnik

Autoverhuur Dubrovnik
Autoverhuur Dubrovnik

Introductie

Dubrovnik is een sfeervol plaatsje in Kroatië en een toeristische topbestemming aan de Adriatische Zee. Al in de 19e eeuw werd Dubrovnik ontdekt door de Europese koningshuizen en andere rijke Europeanen om er hun vakantie door te brengen. De prachtige oude stad werd in 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet.

Bevolking

Door het uiteenvallen van Joegoslavië en de daaropvolgende oorlogen daalde het inwonertal van Dubrovnik in de jaren negentig. Nu neemt de bevolking weer toe; in de stad wonen ongeveer 50.000 mensen.

Ligging

Dubrovnik ligt in het uiterste zuiden van Kroatië aan de Adriatische Zee. Split ligt hemelsbreed op 165 kilometer ten noordwesten van Dubrovnik.
De stad heeft een typisch mediterraan klimaat, met milde en vrij natte winters en hete, droge zomers. In het voorjaar en najaar is de temperatuur in Dubrovnik het aangenaamst. Wel waait er vaak een stevige wind.

Economie

Er is enige industrie rond Dubrovnik. Belangrijke producten zijn staal, cement en textiel. Ook is er chemische industrie. Dubrovnik is ook nog steeds een belangrijke vissershaven.

Toerisme is bijzonder belangrijk voor de stad; Dubrovnik wordt jaarlijks door zo’n 1 miljoen mensen bezocht.

Verder is het een belangrijk onderwijscentrum, met onder meer een universiteit en hogere opleidingen voor Zeevaart en Toerisme.

Vliegvelden

Het vliegveld van de stad, Dubrovnik Airport ook wel bekend onder de naam Čilipi Airport, ligt twintig kilometer ten zuiden van Dubrovnik.

Openbaar Vervoer

Dubrovnik heeft een goed netwerk van stadsbussen. De maatschappij Libertas heeft uiterst moderne bussen die u naar elke bestemming in de stad brengen. Vanaf het centrale busstation vertrekken bussen naar andere plaatsen in Kroatië. Overal in de stad kunt u voor de stadsbussen tickets kopen, die 1 uur geldig zijn. Een kaartje kopen in de bus is iets duurder. Er zijn ook dagkaarten verkrijgbaar.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het oude centrum van de stad is volkomen verkeersvrij (met uitzondering van stadsbussen) en het is dus onmogelijk daar rond te rijden. Dat is ook niet nodig, want het centrum van Dubrovnik is prima te voet te verkennen, al is het hier en daar wel erg stijl.
Buiten het stadscentrum is het vinden van een vrije parkeerplaats lastig. Vooral in de zomermaanden zijn de meeste parkeerplaatsen voortdurend bezet.

Uw huurauto is wel een uitstekend middel van vervoer om de omgeving van Dubrovnik te verkennen.

Hotels

Dubrovnik heeft een zeer ruim aanbod van hotels in alle prijscategorieën. Vooral de hoogste klasse is goed vertegenwoordigd; negen van de vijftien meest luxueuze hotels van Kroatië staan in Dubrovnik! De kamerprijzen van alle hotels liggen overigens iets hoger dan in de rest van Kroatië.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Dubrovnik raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Dubrovnik

EasyTerra Autohuur Dubrovnik vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Kroatië, maar in een andere stad dan Dubrovnik, klik dan door naar de Autohuur Kroatië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Kroatië u een auto huren wilt.