Autoverhuur Lucca

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Lucca voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Lucca

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Autohuur Lucca
EasyTerra Autohuur Lucca is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Lucca

Introductie

Lucca is de hoofdstad van de gelijknamige Italiaanse provincie en heeft een lange historie die teruggaat tot de Etrusken. Enkele overblijfselen uit de Oudheid zijn nog in de stad terug te vinden. De brede stadsmuur is van latere datum, uit de renaissancetijd.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 90.000 inwoners.

Ligging

Lucca ligt in de regio Toscane in Italië, aan de rivier de Serchio die verder naar het zuidwesten uitmondt in de Ligurische Zee. De omgeving van de stad is zeer vruchtbaar.

Economie

De lokale economie is vrij divers: papierfabrieken, machinebouw, chemische en farmaceutische industrie. Toerisme is van groot belang voor Lucca; de oude stad zelf heeft grote aantrekkingskracht, maar is ook een ideale basis voor tochten door Toscane. Verder zijn er enkele warmwaterbronnen in en rond de stad, sommige met een geneeskrachtige werking.

Vliegvelden

De dichtstbijzijnde luchthaven is Aeroporto Galileo Galilei in Pisa, 27 kilometer ten zuidwesten van Lucca. Om die luchthaven met een huurauto te bereiken zijn er twee mogelijke routes: via de A11 en A12, of via de SS12parr. Die laatste route is veel korter, maar de reistijd is ongeveer even lang als wanneer u via de snelwegen rijdt.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar vervoer in Lucca. De stadsbussen rijden – althans overdag – zeer frequent. Verder zijn er busverbindingen met diverse plaatsen in de omgeving, waaronder Pisa en Florence. Deze plaatsen zijn ook per trein bereikbaar.

Verkeer- en Parkeersituatie

Binnen de stadsmuren mogen alleen bewoners met een auto rondrijden. U kunt uw huurauto parkeren op een van de grote terreinen buiten de stadswallen; de grootste zijn bij de noordelijke en de zuidelijke toegang. Er zijn ook enkele (kleinere) parkeerterreinen net binnen de muren. De oude stad is klein genoeg om te voet te verkennen, maar er zijn ook fietsen te huur.

Hotels

Er is een ruim aanbod van accommodaties in Lucca, en de kamerprijzen liggen er een stuk lager dan in Florence of Siena. Ideaal dus voor budgetreizigers die Toscane willen verkennen. De sfeervolle, romantische hotelletjes in de oude stad zijn wat prijziger dan de pensions en bed & breakfasts net buiten de stadsmuren. Verder kunt u ‘logeren bij de boer’ (agriturismo) in de omgeving van Lucca; dan is een huurauto wel zo makkelijk.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Lucca raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Lucca, klik dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.