Autoverhuur Freiburg

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Freiburg voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 30% korting op een ruime selectie van leveranciers. Deze promotie geldt t/m 2 maart - boek nu en bespaar!
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Freiburg

  1. Home
  2. Autohuur Duitsland
  3. Autohuur Freiburg
EasyTerra Autohuur Freiburg is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Freiburg

Introductie

De Duitse stad Freiburg krijgt meestal de toevoeging ‘im Breisgau’, om de stad te onderscheiden van de gelijknamige stad in Zwitserland (Fribourg in Frans). Het is een mooie en relaxte universiteitsstad aan de rand van het Zwarte Woud. Freiburg is een goede uitvalsbasis voor tochten door de omgeving, niet alleen in Duitsland, maar ook Frankrijk en Zwitserland.

Bevolking

De stad heeft ruim 220.000 inwoners.

Ligging

Freiburg ligt in het zuidwesten van Duitsland in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, aan de Dreisamrivier. Het Zwarte Woud ligt ten oosten van de stad, met als zichtbare toppen de Rosskopf (737 meter) en de Bromberg. De heuvelachtige Kaiserstuhl regio ligt tussen Freiburg en de Rijn, ten westen van de stad.

Economie

De universiteit is de grootste werkgever in de stad. Door de aanwezigheid van die universiteit hebben zich talloze kleine bedrijven in Freiburg gevestigd, gespecialiseerd in zonne-energie, ICT en biotechnologie. Verder speelt toerisme een belangrijke rol: Freiburg is de toegangspoort tot het Zwarte Woud. Ook is er wijnbouw in de omgeving; de stad grenst aan drie Duitse wijngebieden: Markgräfler Land, Tuniberg en Kaiserstuhl.

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde vliegveld met internationale verbindingen is EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg, dat op Frans grondgebied ligt maar door Frankrijk en Zwitserland samen wordt geëxploiteerd. Vanuit Freiburg is de luchthaven met een huurauto bereikbaar via de snelweg A5 (afstand: bijna 75 kilometer).

Openbaar Vervoer

Freiburg heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem dat bestaat uit bussen en trams. De service wordt door diverse maatschappijen uitgevoerd, maar er is een uniform ticketsysteem: kaartjes voor het openbaar vervoer zijn geldig op bussen, trams en lokale treinen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Een groot deel van het centrum van Freiburg is voetgangersgebied. U zult weinig moeite hebben uw weg te vinden in de stad, maar parkeren op straat is vrij duur. U kunt uw huurauto daarom beter stallen in een van de parkeergarages rond het centrum, waar u minder betaalt dan wanneer u op straat parkeert.

Hotels

Er is een redelijk aanbod van accommodaties in Freiburg, vooral pensions en hotels in de budget- en middenklasse. Door het grote aantal uren zonneschijn in Freiburg wordt veel energie door zonkracht opgewekt. Het Hotel Best Western Premier Victoria roemt zichzelf als ‘het meest ecologische hotel ter wereld’. Zo wordt elektriciteit er opgewekt met zonnepanelen en windturbines.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Freiburg raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Freiburg

EasyTerra Autohuur Freiburg vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Duitsland, maar in een andere stad dan Freiburg, klik dan door naar de Autohuur Duitsland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Duitsland u een auto huren wilt.