Autoverhuur Sarajevo

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Sarajevo voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Sarajevo

  1. Home
  2. Autohuur Bosnië-Herzegovina
  3. Autohuur Sarajevo
EasyTerra Autohuur Sarajevo is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.6 / 10
Aantal reviews in Sarajevo: 12
Ietje Coolen
“Perfect geregeld”

“Perfect geregeld, waren wat later door vertraging, was geen probleem keurig geholpen, zelfs een gratis upgrade. Heel nette auto, niet verwacht in Bosnie. Volgend keer weer EasyTerra”

13-07-2018 06:44

Informatie locatie voor Sarajevo

Autoverhuur Sarajevo
Autoverhuur Sarajevo

Introductie

Sarajevo is de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina en historisch gezien een van de meest interessante Europese steden. Het is de ontmoetingsplaats van beschavingen, waar oosters-orthodoxen, katholieken, moslims en joden al eeuwen naast elkaar leven. De stad heeft zich grotendeels hersteld van de oorlogen na het uiteenvallen van Joegoslavië en Bosniërs, Kroaten en Serviërs leven er in redelijke harmonie met elkaar.

Bevolking

De stad heeft ruim 300.000 inwoners.

Ligging

Sarajevo ligt centraal in het driehoekige Bosnië en Herzegovina. De stad is gebouwd in een vallei op vijfhonderd meter hoogte en omgeven door bergen, met als hoogste top de Treskavica (2088 m). De rivier de Miljacka loopt dwars door de stad, van oost naar west.

Economie

Tijdens de communistische jaren was er veel zware industrie in Sarajevo, maar slechts enkele van die bedrijven hebben weten te overleven. De industrie levert nu vooral tabaksproducten, meubels, auto-onderdelen en communicatieapparatuur. Verder zorgt zowel de landelijke als de lokale overheid voor werkgelegenheid.

Toerisme is van groot belang voor de stad. In de zomermaanden komen er veel bezoekers om de historie van de stad op te snuiven, in de wintermaanden zijn de skipistes in de omgeving in trek.

Vliegvelden

Het vliegveld van Sarajevo ligt zes kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum, in de voorstad Butmir. Sarajevo Airport is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. Langs de hoofdweg dwars door de stad staat de route naar de luchthaven aangegeven.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar vervoer in Sarajevo. Rond het centrum van de stad rijdt een tram en verder zijn er (trolley)bussen naar de buitenwijken.

Verkeer- en Parkeersituatie

Sarajevo heeft een duidelijk stratenplan, maar de bewegwijzering is schaars. Als u met een huurauto de stad wilt verkennen kunt u het beste een goede stadsplattegrond aanschaffen. In het centrum van de stad moet u betalen voor parkeren op straat. Er zijn diverse parkeerterreinen en – garages waar u uw huurauto kunt stallen.

Hotels

Er is een redelijk aanbod van hostels, pensions en hotels in Sarajevo. Het aanbod van particuliere kamers is enorm, maar die kunnen soms moeilijk te vinden zijn. Bij het oude centrum zijn diverse bureaus die u daarbij kunnen helpen. Sarajevo wordt weer steeds meer door toeristen bezocht. We raden u daarom aan uw accommodatie van tevoren te reserveren, zeker als u in de zomermaanden naar Sarajevo wilt.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Sarajevo raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Sarajevo

EasyTerra Autohuur Sarajevo vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Bosnië-Herzegovina, maar in een andere stad dan Sarajevo, klik dan door naar de Autohuur Bosnië-Herzegovina pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Bosnië-Herzegovina u een auto huren wilt.