Gratis telefoonnummer:
0800-26065
Autohuur Cefalu Car rental Cefalu Mietwagen Cefalu Autohuur Cefalu Biluthyrning Cefalu Location de voitures Cefalu Alquiler de coches Cefalu Autonoleggio Cefalu Billeje Cefalu Bilutleie Cefalu Autovuokraamo Cefalu Aluguer de carros Cefalù Wypożyczalnia samochodów Cefalu Autovermietung Cefalu Mietauto Cefalu
Autohuur Cefalu

Autohuur Cefalu

Home > Autohuur Italië

EasyTerra Autohuur is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. Ons systeem vergelijkt voor u de gangbare huurprijzen van de bekendste autoverhuurbedrijven en biedt u als klant steeds een zeer gunstig tarief voor het boeken van uw huurwagen.

Waar wil u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wil u uw huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
 
Zoek
Ruime keuze, bekende merken. Vergelijk en bespaar!

"De goedkoopste autoverhuurmaatschappij is niet altijd per se de beste keuze. EasyTerra biedt een duidelijk zicht op de beste deals wereldwijd."

Ward Van Dyck
Bornem, België

Informatie over Cefalu

Autoverhuur Cefalu
Autoverhuur Cefalu

Introductie

Cefalù is een pittoresk Siciliaans stadje, dat werd gesticht door de Grieken. Die noemden de plaats Kephalos (wat ‘hoofd’ betekent), naar de vorm van een rots die de stad domineert. Op La Rocca vindt u restanten uit de Griekse en Romeinse tijd en ook de overblijfselen van een middeleeuws fort. De kathedraal aan de voet van La Rocca stamt uit de 12e eeuw, met in het interieur prachtig Byzantijns mozaïek. De grootste trekpleister van Cefalu vormt het strand, een van de beste stranden van Sicilië.

Bevolking

Het stadje heeft ruim 15.000 inwoners.

Ligging

Cefalù ligt aan de noordkust van Sicilië aan de Tyrreense Zee, halverwege Trapani in het oosten en Messina in het westen. De hoofdstad van Sicilië – Palermo – ligt 75 kilometer ten westen van Cefalù.

Economie

Cefalù is nog steeds een vissersplaats, maar het toerisme is tegenwoordig van groter belang. Tot voor kort waren het voornamelijk Italianen die er hun vakantie doorbrachten, maar steeds meer Europeanen en ook toeristen uit de rest van de wereld ontdekken het stadje, de prima stranden en de afwisselende omgeving.

Vliegvelden

De stad zelf heeft geen luchthaven. De internationale luchthaven van Palermo is het dichtstbijzijnde vliegveld, honderd kilometer ten westen van Cefalù. Die luchthaven is per huurauto gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A20. De luchthaven van Messina ligt zo’n 160 kilometer ten oosten van Cefalù en is ook bereikbaar via de A20. Via de snelweg A19 kunt u de luchthaven van Catania bereiken, ongeveer 160 kilometer ten zuidoosten van Cefalù.

Openbaar Vervoer

Cefalù heeft goed openbaar vervoer, dat bestaat uit vier buslijnen. Verder zijn er trein- en busverbindingen met andere plaatsen op Sicilië, onder meer met Palermo en Messina.

Verkeer- en Parkeersituatie

In het oude centrum is het verboden te parkeren. Aan de rand van het centrum zijn parkeerterreinen (zowel gratis als betaald). In de Via Verga is een parkeergarage. Een huurauto is een ideaal middel van vervoer om de omgeving van Cefalù te verkennen, bijvoorbeeld voor een dagtrip naar Castelbuono ten zuiden van het stadje.

Hotels

Met het toenemende aantal toeristen dat naar Cefalù komt, groeit ook het aantal accommodaties. In en rond Cefalù zijn niet alleen hotels, pensions en vakantieressorts, maar u kunt ook een appartement, zomerhuisje of boerderij huren. In juli en augustus is het erg druk. Als u in die maanden naar Cefalù wilt, raden wij u aan uw accommodatie ruim van tevoren te boeken. Veel hotels zijn vanaf november tot Pasen gesloten.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Cefalù raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan: